""

O öğrencilerin tamamı sınıfta kalacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:44

O öğrencilerin tamamı sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim döneminde sınıfta kalacak öğrencilere ilişkin kriterleri belirledi.

O öğrencilerin tamamı sınıfta kalacak
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 17:13

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarla ortaya konan bu kriterlere göre, öğrencilerin devam ve devamsızlık durumları dikkate alınacak ve belirli bir sınırı aşan devamsızlıklar sonucunda sınıfta kalmaları gündeme gelecek.
Bakanlık, özellikle lise düzeyindeki öğrencilerin devamsızlık sorunlarının artmasıyla ilgili endişelerini belirtti. Açık lisede öğrenim görmeye başlayan öğrenci sayısındaki artış, devamsızlık problemine işaret ediyor ve bakanlık bu durumu ciddi bir şekilde ele alıyor.
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği, öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşarsa, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılıyor ve durumları velilere yazılı olarak bildiriliyor. Bu kurala uymayan öğrenciler, sınıfta bırakılacaklar.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, söz konusu maddeyle ilgili herhangi bir esneme veya af çıkarılmayacağını belirtti. Bu kararın, öğrencilerin eğitimlerine düzenli bir şekilde devam etmelerini teşvik etmek ve devamsızlık problemini önlemek amacıyla alındığı vurgulandı.
Öğrencilerin başarılarını artırmak ve eğitim hayatlarını olumlu yönde etkilemek adına alınan bu önlemler, eğitim sisteminin verimliliğini artırmayı hedefliyor. Ancak, öğrencilerin sınıfta kalma durumlarının belirlenmesinde sadece devamsızlık değil, akademik başarı ve diğer faktörler de dikkate alınacak./Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.