""

ODTü Robot günleri şampiyonu Yerköy MTAL « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:27

ODTü Robot günleri şampiyonu Yerköy MTAL

Türkiye’de ki robot teknolojilerini bir adım öteye taşıyabilmek amacıyla organize edilen 14. Uluslararası ODTÜ robot günleri yapıldı.

ODTü Robot günleri  şampiyonu Yerköy MTAL
Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 7:00

Yurtiçi ve Yırt dışında üniversitelerin yanı sıra bazı liselerinde katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü .
Etkinlikte çizgi izleyen ,arama-kurtarma ,çöp toplayan ,labirent çözen ve serbest adı verilen kategorilerde 200’e yakın robot yarıştı.
Robot günlerine katılan Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot kulübü olarak Çizgi izleyen kategorisinde okul öğretmeni Erdoğan Çelik ,Öğrenci Yasin Kaya ve İbrahim Demir etkinliğe katıldı.
Çizgi izleyen Kategorisinde YerköyemI6 isimli robot 127 rakibini geride bırakarak birinci oldu.Bu başarısı ile geçmiş yıllarda olduğu gibi Yozgat’ın ve okulun adını tüm Türkiye’ye duyurdu. Öğretmenler ve Öğrenciler bu başarısını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin ve Milli Eğitim Mesleki ve Teknik eğitim bölümünden sorumlu Şube Müdürü Ömer Başol’u ziyaret ederek paylaştılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin yaptığı açıklamada, ’’ Sevgili çocuklar öncelikle hepinizi tebrik ederim. Bu tarz başarılar Meslek liselerinden beklediğimiz başarılardı. Sizlerde bizi mahcup etmeyerek yarışmada 1. oldunuz. Öğrencilerimizin bir şeyler üretmesi gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Ümit ediyorum ki bu tarz projelerinizi geliştirir ve insanlığın hizmetine sunarsınız.Biz sizlere destek vermek için buradayız. Sakın unutmayınız ki kapılarımız size her zaman açıktır.
Ben şimdiden hepinizi tebrik ediyor akademik hayatınızda başarılar diliyorum. ‘’dedi. Öğrencilerimize zamanın ve gençliklerinin kıymetlerini bilmeleri için birer saat armağan etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.