""

ÖĞRENCİ YURDU VE KÜLTÜR EVİ HAYIRLI OLSUN « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:48

ÖĞRENCİ YURDU VE KÜLTÜR EVİ HAYIRLI OLSUN

ÖĞRENCİ YURDU VE KÜLTÜR EVİ HAYIRLI OLSUN
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgatlılar sanıyorum ilk kez birlik olup, önemli bir hizmetin tamamlanmasına vesile oldular. Söz konusu hizmetin gerçek ismi Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Evi’dir.

Öncelikle maddi ve manevi olarak emeği geçen herkesi buradan kutluyor, yaptıkları hizmetin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Yıllar önce Federasyonun İnternet sitesinde İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Adına Federasyon Genel Sekreteri Mustafa Gayretli hemşerimiz şöyle bir yazı kaleme almıştı;

Aklımda kaldığı kadarıyla bu yazıdan kısaca bahsedip, sohbete sonra devam edelim istiyorum. Yazının giriş kısmı aynen şöyle idi;

Yıllardır mücadele edilen Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Evi’nin bugün inşaat ruhsatı alınmıştır.

Ya 3 yıl oldu, ya da 4 yıl geçti bu ifadelerin üzerinden kimilerine göre uzun bir süreç ama yapılan işin evsafına bakıldığında çok uzun olmadığı görülecektir.

Sonra yazının alt bölümünde ise yapının hizmete geçmesine vesile olanlara bir teşekkür söz konusu. Bu bölümde de şu ifadelere yer verilmişti:

T.B.M.M başkanımız sayın Cemil Çiçek bey, Maliye eski bakanımız sayın Lütfullah Kayalar bey, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı H. Ahmet Yılmaz bey ve YOSİAD başkanı Durmuş Tanış beyin de hazır bulunduğu yemekte, yaklaşık kırk kişiden oluşan Yozgatlı hayırsever iş adamlarımız ile bir araya gelinmiş olup, önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan yurt inşaatı için gönüllü taahhütnameler imzalanmıştır. Ayrıca yurt yapımı için iş adamlarımızdan oluşan komisyon kurulmuştur. Yurt sürecinin ruhsat aşaması tamamlanmış olup, temel atma seviyesine gelinmiştir. Kısa bir sürede gelinen bu aşamada bizleri sürekli arayarak her aşamada bilgi alan ve bürokratik olarak tıkandığımız her yerde tavassutlarını esirgemeyen sayın Cemil Çiçek beye, Adalet eski bakanımız Bekir Bozdağ beye, Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanımız sayın Taner Yıldız beye, Maliye eski bakanımız sayın Lütfullah Kayalar beye, YOSİAD başkanı Durmuş Tanış bey ve nezdinde iş adamlarımıza ruhsat işleminin bu kadar kısa bir sürede tamamlanmasına vesile olan BMM Yapı Denetim sahibi İnş. Mühendisi Murat Turan bey ve ekibine, özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı federasyon başkanı H. Ahmet Yılmaz bey ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

İstanbul’da yaşayan gerek Federasyon Başkanı Ahmet bey gerekse birçok hemşerimiz ile zaman zaman sohbetimiz olur, bu sohbette yapılan çalışmalardan bilgi alırız.

Evvelsi gün yine Tarık Şahin hemşerimiz ile sohbet ederken, “Bekir Bey Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Evi bitti” dedi.

Yozgat Öğrenci Yurdu ve Evi’nin tamamlanmasını dört gözle bekleyen çok ama çok sayıda hemşerimiz olduğunu yakinen biliyorum.

Gurbette olmak kadar zor bir durum yoktur. Yurdundan yuvandan uzakta geçen her gün zordur. Bu bakımdan bu yuvanın tamamlanmış olması İstanbul’da eğitimlerini devam ettiren çocuklarımız için son derece güzel bir hizmet olduğunu buradan belirtmeliyim.

Fazla ayrıntıya girmeden sözü noktalamak istiyorum. Bu vesile ile emeği geçenleri tekrar kutluyor, yaptıkları yardım ve hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

  • Kazasız belasız bir eğitim öğretim döneminin daha tamamlanmasına mutlu olduğunu anlatan Bürokrat!
  • Tanıtım faaliyetlerinde görev alan insanlara destek olmayan sahip çıkmayarak gönül kırıklığına sebep olan ilgili kurum Müdürleri!
  • Yozgatspor’un yalnız ve sahip olmadığını Ankara’dan gelerek çalışmaları takip ettiklerinin mesajını veren Grup!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.