""

Öğrenciler balkan gezisinden döndü « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:27

Öğrenciler balkan gezisinden döndü

Yozgat Valiliği ile Oran Kalkınma Ajansı arasında yapılan protokol ile 9 ve 10’uncu sınıfta okuyan bin öğrenciye verilen “Değerler Eğitimi” ardından kura ile Makedonya, Kosova ve Arnavutluk gezisine giden 25 öğrenci, gezi dönüşü Vali Kemal Yurtnaç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Öğrenciler balkan gezisinden döndü
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2017 - 7:00

Valilik toplantı salonunda öğrencileri kabul eden Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, öğrencilerle bir süre sohbet ederek bu tür eğitimleri her zaman yapacaklarını söyledi.
Atalarımızın at izinin bulunduğu her yerin gönül coğrafyamız olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Bizler bunun bilincinde olacağız. Bunun bilincinde olursanız sizin kimlik ve kişiliğiniz gelişir. Bunu da güzel bir bilgi ile geliştirirseniz ideal bir insan olursunuz, vatanımıza milletimize faydalı işler yaparsınız” dedi.
Fırsat oldukça gençleri bu tür gezilere göndereceklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Daha önce 15, şimdi ise 25 öğrenciyi Balkanlar’a gönderdik. Elimize bir fırsat daha geçti ve önümüzdeki günlerde 50 öğrenciyi daha Balkanlar’a geziye göndereceğiz. Atalarımızın yaşadığı toprakları, bu güne bıraktığı eserleri, oradaki kardeşlerimizi görmeniz için sizleri oralara gönderdik. Sadece Balkanlar’a değil, Kafkaslara da göndereceğiz” diye konuştu.
Osmanlı’nın Balkan topraklarında 400 sene kaldığını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bizim kültürel olarak tarihte bir saat bile beraber olduğumuz insanlar, bizim akrabalarımız, kardeşimiz, dostumuzdur. Bu bilinçte olursak, onlar hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun hiç önemli değil. Önemli olan onlarla bir gönül birlikteliğimizin, gönül bağımızın olmasıdır. Bizim atalarımız savaşın dışında, gittikleri hiçbir yere gözyaşı ve kan götürmemiştir. Gittiği her yere adalet götürmüştür. Onun için siz Balkanlara gittiğiniz zaman sizleri severler, size saygı gösterirler, evlerinin kapılarını sizlere açarlar. Bizim atalarımız bizlere böylesine güzel bir miras bırakmış. Bizlerde atalarımızdan aldığımız bu mirası bizden sonraki nesillere adaletli, doğru, düzgün bir şekilde vereceğiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.