""

Öğrenciler, karla kaplı dağda Sarıkamış şehitleri için 1914 adım yürüdü « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:15

Öğrenciler, karla kaplı dağda Sarıkamış şehitleri için 1914 adım yürüdü

Yozgat Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Makine Bölümü öğrencileri Öğretim Görevlisi Makine Mühendisi Abdullah Doğan gözetiminde  “Sarıkamış Şehitleri için Anma Yürüyüşü” düzenledi.

Öğrenciler, karla kaplı dağda Sarıkamış  şehitleri için 1914 adım yürüdü
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 7:00

1914 yılında başlatılan ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış harekatın 102.nci yıldönümü dolayısıyla öğrenciler karla kaplı dağda 1914 adım yürüdü. 1. Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Makine Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Makine Mühendisi Abdullah Doğan gözetiminde yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Öğrenciler Sarıkamış ruhunu anlamak ve yaşamak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, hocaları Abdullah Doğan’a teşekkür ettiler. Makine Mühendisi Abdullah Doğan’da ülkenin etrafının adeta ateşten bir çember haline geldiği bu dönemde öğrencilerde milli birlik ve beraberlik duygusunun artırılması adına Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü düzenlediklerini söyledi. Doğan, “Bugün öğrencilerimizle karla kaplı dağlık alanda, 1914 adım atarak Sarıkamış şehitlerimizi andık. Amacımız öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak, şehitlerimize olan sevgimizi ve saygımızı bu şekilde gösterdik. Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.