""

Öğrenciler pirinç ve alüminyumdan satranç takımı üretti « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:50

Öğrenciler pirinç ve alüminyumdan satranç takımı üretti

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğretmen ve öğrencileri pirinç ve alüminyum malzeme kullanarak satranç takımı üretti.

Öğrenciler pirinç ve alüminyumdan  satranç takımı üretti
Son Güncelleme :

08 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, alışılmışın dışına çıkarak plastik malzeme yerine pirinç ve alüminyum malzemelerini kullanarak satranç takımı üretti. Öğrenciler ürettikleri satranç takımının tahtasını da mobilya bölümünde tasarladı. Öğrenciler bu sayede meslek hayatına atılmadan önce okullarında ürettikleri farklı ürünlerle deneyim kazanmayı amaçlıyor. Her bir satranç taşı 5 ila 8 dakika arasında üretilirken satranç takımı, tahtasıyla birlikte 5 saat içerisinde hazır hale getiriliyor. Öğrencilerin en zorlandığı taşı ise birçok kıvrıma sahip olan at oluşturuyor.
Metal Teknolojisi Alan Öğretmeni Şenol Demiral konu ile yaptığı açıklamada “Daha önce plastik malzemeler kullanıyorduk. Bu sene öğrencilerimiz sadece plastik türü malzemeler değil de demir türü malzemeleri de görsünler istedik.
Bunun için önce bir satranç takımı düşündük. Bununla beraber öğrencilerle simülasyon yaptık ve bilgisayara programını yükledik. En son olarak da tezgahımıza programımızı yükledik ve tezgahımızdan satranç takımını elde etmeye başladık” dedi.
Ürettikleri satranç takımının özelliğinden bahseden Demiral, “Satranç takımımızı farklı kılan pirinçten ve alüminyum malzemeden yapılmış olması. Malzemeleri biraz pahalı fakat renk ve görüntü olarak daha estetik. Bu sayede öğrencilerimiz metal aksamın nasıl işlediğini görmüş oldular. Gerektiğinde okulumuz olarak satranç takımımızın özel olarak üretimini yapabiliriz” ifadelerini kaydetti.
Metal Teknolojisi öğrencisi Ömer Ertürk ise “Santranç takımını yaparken hocamıza yardımcı olduk. Şekiller üzerinde katkımız oldu. Program yazarken hocalarımızla beraber yazdık. Biraz zor oldu ama pirinç ve alüminyum kullanarak satranç takımını tamamladık. En fazla at taşını yaparken zorlandık. Atın kavisleri çok olduğu için at biraz daha zor oldu” şeklinde konuştu.
Mert Kılınç isimli öğrenci de “Öğretmenlerimizle böyle bir şey üretmeye karar verdik. Öğretmenlerimiz bizim için plastik değil de demirle ve metalle hassasiyetle nasıl iş yapılacağını gösterdiler. Bunu yaparken de öğretmenlerimiz kendileri değil de işi bize yaptırdılar” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.