""

Öğrenciler’den Irak’lı ailelere yardım « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:30

Öğrenciler’den Irak’lı ailelere yardım

Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Irak’ta ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye oranda da Yozgat’a gelen 30 kişinin bir evde yaşadığı aileye kendi harçlıklarından biriktirdiği paralarla alışveriş yaparak yardımda bulundu.

Öğrenciler’den Irak’lı ailelere yardım
Son Güncelleme :

24 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Belediyesi psikologu Songül Çiftçi eşliğinde aileyi ziyarete giden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Fahri Seker, öğrenciler ve öğretim görevlileri gördükleri manzara karşısında duygulu anlar yaşadı. Öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirerek bir araya getirdiği parlarla önce alışveriş yaptı daha sonra aileye teslim etti. Samimi ve duygulu anların yaşandığı ziyarette öğrenciler çocuklara şeker ve çikolata ikramında bulunarak çocukları tek tek sevgi gösterisinde bulundu. Bozok Üniversitesi İktisadi Bilimler İktisat 1’nci sınıf öğrencisi Kübra İçim yaptığı açıklamda; “Biz öğrenciyiz elimizden geldiği kadar harçlıklarımızdan, sağdan soldan destek olmaya çalıştık. Söyleyecek bir şey bulamıyorum çok zor onların yerinde olmadan kesinlikle anlayamayız bu durumu. Bir haber bakıyorlar öyle hiçbir şeyden habersiz. Allah yardımcıları olsun. Desteklerini kimse esirgemesin. Din, dil, ırk hiç önemi yok insanlık olduktan sonra. Yok Suriyeli, yok Iraklı insanlık olması gerekiyor. Desteklerimiz sonunda kadar devam edecek. Ne yapabilirim diye düşünüyor insan öncelikle. Allah yardımcıları olsun” dedi. Bozok Üniversitesi İktisadi Bilimler Öğretim Görevlisi Fahri Seker ise; “Başlangıç olarak burada öğrencilerin duyarlılığı çok önemliydi. Öğrencilerden böyle bir talep geldi. Etrafta duydukları. Özellikle son dönemlerdeki Halep’te yaşananlar, Suriye’de Irak’ta yaşananlara karşı öğrencilerimizde duyarlıydı. Bu konuda her sınıfın birkaç aileyle ilgilenebileceğini düşündük ve her hafta bir sınıf olmak üzere 2-3 bazen 4 aileye alışveriş yardımları bunun ötesinde acil ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri maddi yardımlar, yine bu kış gününde çocukları için gerekli olan giyecek yardımı malzeme, battaniye oturabilecekleri kilim gibi bu tür temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere öğrenciler kendi aralarında organize oldular. Küçük küçük bu yardımlar birikiyor ve her hafta bir ailenin en azından birkaç aylık ihtiyacını karşılayacak kadar temel ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Biz bunu ilk başlangıç olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak başlattık ama ileride üniversitede inşallah yayılır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde şuanda bu dördüncü haftamız oldu. Her hafta bir sınıf İktisat bölümünün. Bu gün İşletme bölümünden İktisat bölümünden arkadaşlarımız var. İleriki günlerde öbürkü bölümlerden de talepler var. Şuanda finaller haftası için bir ara verdik sonra bu yardımlar devam edecek. Tabi ki bugün geldiğimiz aileye bu sınıf bu aileye Ensar Aile olarak bu aileyi zaman zaman ziyaret edecek ihtiyaçları varsa karşılayacaklar.
Etrafındaki konu komşularında bu duyarlılığı artırmak için iletişime geçecekler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.