""

Öğrencilere diş taraması yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:31

Öğrencilere diş taraması yapıldı

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Yozgat Kanunu Sultan Süleyman Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, öğretmenlerinin gözetiminde diş muayenesi oldu.

Öğrencilere diş  taraması yapıldı
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2017 - 7:00

Diş polikliniğine giren çocukların heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerin kimi muayene koltuğuna oturmadan ağzını açarken, kimi ise muayene etmek isteyen diş hekimine şirinlik yaptı.
Diş Hekimi Zehra Dursun tarafından yapılan kontrollerde çocukların büyük oranda sağlıksız dişlere sahip olduğu ortaya çıktı.
Diş Hekimi Zehra Dursun, çocuklarda en sık görülen süt dişlerindeki çürükler olduğunu söyledi. Bu durumun beslenmeden kaynaklı olduğunu söyleyen Dursun, “Vitamin eksikliğinden kaynaklı çürüklerin çok fazla olmasından görülüyor. Bazı çocuklarımızda 2-3 yaş sınırımız var. 2-3 yaş sınırından sonra ailelerin yardımı ile dişlerini fırçalamaları gerekiyor. O şekilde dikkat ederler, ailesinin dikkati ve kontrolü ile diş çürüğünü önlemiş oluyoruz. Çocuklarımıza da bunun bilincini aşılarsak diş çürüğü riskini çok aza indirmiş olacağız. Bu şekilde hastalarımızın da genel anlamda çürük oranı fazla. Dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
Çocuklarda 5 yaşına kadar aile kontrolünde olması gerektiğini hatırlatan Dursun, okul çağında da fırça çocuğun eline verilip daha sonrasında ailesinin gözetimi altında fırçalanması gerektiğini belirtti.
Beş yaşına kadar aile yardımının mutlaka gerekli olduğunu vurgulayan Dursun, aileleri de yakından ilgilendiren uyarılarda bulundu. Dursun, şöyle konuştu: “2-3 yaşından itibaren de fırçalanmaya başlanmalı, o alışkanlık edinilmeli. Ayrıca 6 ayda bir mutlaka kontrollere gelinmeli. Ve flor uygulaması denilen uygulama var. Çürükten koruyucu bir yöntem. 5-6 yaşından sonra bu işlemlerin başlanıp uygun bir tedavi ile daha da hastalarımızın çürük oranını düşürmeyi umuyoruz.”
Özel Eğitim Öğretmeni Yasemin Karaca da, diş kontrolünün çocuklarda önemli olduğunu ve bu güne kadar dişçi koltuğuna oturmamış öğrencilerin bulunduğunu ifade etti.
Karaca; “Bizim için çok basit olan ama birçok çocuğumuzun hiç yaşamadığı şeyler var. Biz bunu hayatlarına katmaya çalışıyoruz. Diş hastanesine gelme amacımız da buydu. Genel olarak çocukların dişlerinin durumu iyi değil. Biz her ne kadar okulda da dişlerini fırçalama alışkanlığı veriyoruz ama doğru yöntem yok, doğru beslenme alışkanlığı yok. Bu eksiklikler maalesef çocukların dişlerini çürütüyor” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.