""

Öğrencilere kışlık yardımı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:17

Öğrencilere kışlık yardımı yapıldı

Türk Kızılayı Sarıkaya Şubesi 969 öğrenciye kışlık elbise yardımında bulundu.

Öğrencilere kışlık yardımı yapıldı
Son Güncelleme :

18 Ocak 2017 - 7:00

Türk Kızılayı Sarıkaya şubesi, ilçe merkezi ve köy okullarındaki maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir firmadan kışlık kıyafet yardımı temin etti.
İmam Hatip Yatılı Yurdu’nun bahçesinde gerçekleşen dağıtım töreninde koliler, okul müdürlerine teslim edildi.
Türk Kızılayı Sarıkaya Şube Başkanı Doğan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kıyafetlerin okullarda maddi durumu elverişsiz olan öğrencilere teslim edileceğini belirtti.
Bu ve buna benzer yardımları 9 yıldır başarıyla yürüttüklerini aktaran Çiftçi, şunları söyledi:
“Bu yardımlarımız tamamen şubemiz girişimi ile özel bir firmayla görüşülerek öğrencilerimiz için getirttik. Kolilerimizi okullarımızın müdürlerine teslim ettik. Yardım kolilerinin içinde mont, ayakkabı, gömlek, pantolon ve çorap bulunmaktadır. 9 yılda 13 bin 600 öğrencimize yardım etmişiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”
Geleneksel hale getirdikleri yardımlar sayesinde bir nebze de olsa öğrencilerin yüzlerini güldürmeye çalıştıklarını dile getiren Çiftçi, öğrencilerin tespitinde kendilerine yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş da, Kızılay’ın bu yardımından dolayı çok mutlu olduklarını, ifade etti.
Türk Kızılayı’nın Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Sarıkaya’da da yardımlarını ulaştırmaya devam ettiğini kaydeden Yoldaş, “Kızılay Şube Başkanımız Doğan Çiftçi’ye ve yönetim kurulu üyelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu soğuk kış aylarında öğrencilerimize sıcak bir kucak açtılar ve kıyafet yardımında bulundular. Allah razı olsun. Öğrencilerimiz de bu kıyafetleri güle güle giysinler.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.