""

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:22

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Boğazlıyan İlçesinde ’Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası´ etkinlikleri kapsamında Fatih İlkokulu tarafından düzenlenen etkinlikte, çocuklara, karayolunda uyulması gereken kurallar gösterildi

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2017 - 7:00

Programa Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, Vergi Dairesi Müdürü Murat Sarıerikli, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Karayolları Şube Müdürü Ali Halat, öğrenci ve velileri katıldı.
Gençlik Projeleri destek programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte 7-11 yaş grubu çocuklara trafik kültürü oluşturmak, trafik yaşam becerileri kazandırmak trafik kurallarına duyarlı, insana saygılı bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturulan park katılımcılara tanıtıldı.
Okul Bahçesinde kurulan parkurda, öğrenciler trafik polisi eşliğinde akülü araçlarla gezdi. Çocuklara, karayolunda uyulması gereken kurallar gösterildi. Minik öğrencilerden ritim grubu gösterisi hayranlıkla izlendi. Öğrencilerin gece fark edilmek amacıyla atık maddelerden tasarladıkları kıyafet defilesi büyük ilgi topladı.
Okul Müdürü Mustafa Şimşek, ”Parkımızda yapılan uygulama ile çocuklar hem trafikte sorumlu davranacak hem de ileride sorumlu birey olarak yetişecek aynı zamanda sürücüler de çocuklardan aldıkları telkinlerden biraz gurur mesesi yapmak suretiyle trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanacak.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, çocuklarda trafik bilincinin şimdiden oluşması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade etti. Bozdağ, ” Trafik hayatın artık önemli bir parçasına dönüştü. Trafik ile ilgili okullarda yapılan bu tür çalışmalar öğrencilerimiz için çok önemli. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Kaymakam Davut Sinanoğlu ‘da trafik kurallarına dikkat çekerek Fatih İlkokulunda yapımı tamamlanan Model Trafik Eğitimi Parkının öğrencileri trafik konusunda daha da bilinçlendireceğini söyledi.
Kaymakam Sinanoğlu, ” Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevre faktörlerinin etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte kazalara sebep olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı yüzde 98 düzeyindedir bu düzeyi azaltma da önemli yöntemlerin birisi de eğitimdir. ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Model Trafik Eğitim projesine destek veren kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Açılan stantlarda katılımcılara broşür dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.