""

Öğrencilere yazarlık dersi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:51

Öğrencilere yazarlık dersi

Yozgat merkez Ağahefendi İlköğretim Okulunun davetine katılan Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı gazeteci şair yazar Ahmet Sargın ortaokul son sınıf Öğrencilerine yazarlık konusunda ders verdi, okuma ve yazma üzerine sohbet etti.

Öğrencilere yazarlık dersi
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2017 - 8:34

Yozgat Ağahefendi İlköğretim Okulunun davetlisi olarak programa katılan gazeteci şair yazar Ahmet Sargın ortaokul son sınıf öğrencileri ile buluştu. Kendisi de bir eğitimci olan Sargın okuma ve yazmanın önemi üzerinde durdu : Neden ve niçin okumalıyız? Nasıl okumalı ve nelerden faydalanmalıyız? Yazmanın insan hayatındaki yeri, önemi ve gereği üzerine sohbet etti. Sargın okul hayatından kısa kısa örnekler sundu.
Ağahefendi İlköğretim Okulu Müdürü Satılmış Gündüz, Müdür Yardımcısı Erkan Turan, Türkçe Öğretmeni Nesrin Gürel, Sınıf öğretmeni Necati Sargın ve Din Kültürü öğretmeni Ahmet Akgün’ün de izleyici olarak katıldığı şairlik ve yazarlık sohbeti ilgiyle takip edildi. Sargın’a öğrenciler okudukları şiirlerle destek oldular. Şiirler ve okul anılarıyla renklendirilen program bir saat kadar sürdü.
Program sonrası kitaplarını imzalayan Sargın programla ilgili şunları ifade etti: ” Yazarlarla öğrencileri- okuyucuları buluşturma projesi önemli ve ciddi bir projedir. Bu projede asıl olan öğrencilere- gençlere kitap okumayı ve yazmayı sevdirmektir. Şairlik -yazarlık çalışmayla geliştirilen bir kabiliyettir. Gelişmenin kalkınmanın kaynağı ilimdir, kitaptır, okumaktır. Çocuklarımıza Okumayı ve yazmayı sevdirebilirsek bu işi başarmak için ilk ciddi adımı atmış oluruz. Ne mutlu bize ! Bu mana da böyle bir projeye ve Uygulamalı eğitime Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak her zaman destek olmaya hazırız.” Sargın sözlerini şöyle tamamladı: “Yazarlarla okuyucuları buluşturuyoruz” Projesi güzel bir başlangıç bu anlamda Yozgat Ağahefendi İlköğretim Okulu Müdürü Satılmış Gündüz’e, Müdür Yardımcısı Erkan Turan’a, Türkçe Öğretmeni Nesrin Gürel’e, Sınıf Öğretmeni Necati Sargın’a, Din Kültürü Öğretmeni Ahmet Akgün’e ve tüm ortaokul öğrencilerine teşekkür ediyorum”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.