""

Öğretim üyelerine eğitim kursu « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:37

Öğretim üyelerine eğitim kursu

Yozgat Bozok Üniversites Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim veren öğretim üyelerinin eğitici özelliklerini artırmak amacıyla Tıp Fakültesi tarafından kurs düzenlendi.

Öğretim üyelerine eğitim kursu
Son Güncelleme :

11 Şubat 2017 - 7:00

Tıp ve Eğitim Fakülteleri ile Bozok Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 23 öğretim üyesinin katıldığı eğiticilerin eğitimi kursu adı altındaki 40 saat teorik, 4 saat pratik eğitim olmak üzere 44 saat kurs düzenlendi.
Kurs, öğretim üyelerinin öğrencilere nasıl bir eğitim vereceği, öğrencilerin daha iyi bir eğitim seviyesine nasıl çıkartılacağı ve bilgilerini tazelemek, yeni bilgiler edinilmesini sağlamak amacıyla düzenlendi. Kurs sonunda, kursu başarı ile tamamlayan öğretim üyelerine kurs bitirme sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlık binasında gerçekleşen sertifika törenine Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Kadir Özköse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreni sonrası konuşma yapar Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Üniversitemiz Tıp Fakültesi kuruluşundan 9 yıl sonra 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrencilerine Bozok Üniversitesi çatısı altında eğitim vermeye başladığını söyledi.
Tıp Fakültesi’nin üniversitemiz fakülteleri içinde hizmet alanı itibari ile önemli bir fakülte olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey; “Tıp Fakültemizin öğrencileri bu yıla kadar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmekteydi. Bu yıl itibariyle Bozok Üniversitesi’nde eğitim-öğretime başlamaları bizim için oldukça önemlidir. Tıp Fakültemizde Temel Tıp Bilimleri’nde öğretim kadrosunu genç ve dinamik öğretim üyeleri ile güçlendirdik. Öğrencilerimizin Türkiye’de ve dünyada paydaşlarıyla aynı şartlarda yetişebilmeleri, onlarla yarışabilecek şekilde eğitilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.
Tıp Fakültemizde görev yapan öğretim üyelerinin bilgilerini tazelemek, öğrencilerimize emsalleri arasında kendilerini herhangi bir açıdan eksik hissetmeyecekleri şekilde eğitim ve öğretimlerini tamamlamalarına olanak sağlamak ve daha kaliteli bir eğitimin nasıl verileceği noktasında Tıp Fakültemiz tarafından kurs düzelendi. Kursu başarı ile tamamlayan öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum. Tıp Fakültemiz,diğer fakültelerimiz içerisinde en çok önem vereceğimiz fakültelerimiz arasında ilk sırda yer alıyor. Öncelikle Tıp Fakültemiz daha sonra diğer fakültelerimizin özellikle Tıp Fakültemizin akredite olma noktasında hızlı bir adım ataması gerektiği kanaatindeyim. Bu noktada her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.