""

Okçuluk sporu geliştiriliyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 06:42

Okçuluk sporu geliştiriliyor

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, açtığı okçuluk kurslarıyla Yozgat’ta okçuluk sporunu geliştiriyor.

Okçuluk sporu geliştiriliyor
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ta 9 ile 20 yaş grupları çocuk ve gençler için açılan okçuluk eğitimlerine yüzün üzerinde sporcu katılıyor. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer, okçuluk sporunun ata sporu olduğunu belirterek, “İlimizde okçuluk sporunu geliştirmek için çalışmalarımız sürüyor.
Müdürlüğümüzde görevli bir antrenörümüzle çocuklarımız ve gençlerimize eğitimlerimiz sürüyor. Çocuklarımız okul çıkışlarında gelip gençlik merkezimiz spor salonunda eğitimlerini alıyor” dedi.
Okçulukta yetenekli çok sayıda gencin bulunduğunu ifade eden Güneşer, “Bu gençlerimiz inşallah okçuluk sporlarında yarışmalara katılacak. Ayrıca öğrencilerimiz bu spor ile ders stresini atıyor.
Bu sebeple isteyen her öğrencimiz okçuluk eğitimlerine katılabilir. Biz öğrencileri yaş gruplarına göre ayırıyoruz ve eğitimlerini veriyoruz” şeklinde konuştu.
Okçuluğun kişinin yaşam standardı ve yaşam planı değişir, kendine güveni artırdığını ifade eden Güneşer, “Okçuluk beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir. Okçuluk sporu her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilen bir spordur. Okçuluk özellikle stres atmayı ve motivasyonu güçlendirir” diye konuştu.
Okçuluk eğitimi alan 11 yaşındaki Elif Nurdoğdu, ok atmayı çok sevdiğini belirterek, “Yaklaşık bir yıldır okçuluk eğitimi alıyorum. Ok atmayı özellikle hedefi vurmayı çok seviyorum. Burada hem eğleniyoruz hem de spor yapıyoruz. Okçuluk konsantrasyon ve dikkatimizi artırıyor” dedi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19