""

Oktay, Verimlilik ve Teknoloji Fuarına katıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:47

Oktay, Verimlilik ve Teknoloji Fuarına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşehrimiz Fuat Oktay, Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı.

Oktay, Verimlilik ve Teknoloji Fuarına katıldı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 16:57

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşehrimiz Fuat Oktay, Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı.
Oktay, burada yaptığı konuşmada; “Ekonomik büyümede istikrarın korunması, teknolojik ilerlemeye ve sürdürülebilir verimlilik artışlarına bağlıdır.”dedi.
Verimliliği en basit şekliyle ”her alanda mümkün olan en düşük kaynak harcaması ile olabilecek en yüksek sonucu elde etmek” olarak tanımlayabileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Toplam faktör verimliliği olarak ifade ettiğimiz kavram ise; hem emeğin hem sermayenin verimliliğini ve hem de teknolojik dönüşümü içinde barındırır.
Yakın zamana kadar verimlilik ve teknolojiyi konuşurken inovatif uygulamaların verimlilik için çok önemli bir unsur olduğunu kabul ederdik ancak verimliliğe sadece teknolojiyle ulaşılamaz derdik. İş gücü kapasitesinden işletme ölçeklerine, üretim yapısından zamanın kullanımına kadar pek çok başka faktör sıralardık. Bugün ise artık yapay zeka, otonom araçlar, robotik üretim sistemleri, arttırılmış gerçeklik ve nesnelerin interneti gibi çığır açan ve yenilikçi teknolojiler hayatımızın birer gerçeği haline geldi. Bugün verimliliği etkileyen tüm faktörler dijital dönüşümden ve teknolojik gelişmelerden doğrudan etkilenmektedir ve “yüksek teknoloji; yüksek verimlilik ve yüksek katma değer” demektir.”diye konuştu.
“Biz Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde “yüksek katma değerli yapısal dönüşüm” ve “sürdürülebilir ekonomik büyüme” hedefimizi “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi” vizyonuyla hayata geçiriyoruz.” diyen Oktay, “Vizyonumuzun alt eksenleri ise; sanayide verimlilik artışı, dijital dönüşüm ve bölgesel kalkınmadır. Bu fuar salonuna giriş yaptığımız andan itibaren bu üç eksende ülkemizin geldiği noktanın somut nişanelerini bir kez daha birlikte şahitlik etme imkanınız olmuştur.
Yerli milli savunma sanayi projelerimiz ve AR-GE’de öncü üniversitelerimiz ürünleriyle burada,
Gurur vesilesi bilişim sektörümüz ve geleceğe umutla baktığımız enerji projelerimiz burada,
Salgın döneminde bile yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünü daha hızlı döndüren sanayicilerimiz ve sanayi odalarımız, babayiğit girişimcilerimiz burada,
Fikirleriyle kalkınma ve gelişimimize ışık tutan startup sahibi gençlerimiz, yarınlara dair hayalleri olan çocuklarımız burada. Verimliliğin artırılması alanındaki çalışmalar, geçtiğimiz iki fuar programında olduğu gibi yine bu fuar vesilesiyle geniş kitlelere ulaşma imkânı bulacaktır.
Böylece toplumun farklı kesimlerinde verimlilik olgusuna ilişkin farkındalık artacak ve sektörler arasında eş güdüm güçlenecektir. Özellikle fuar alanında bulunan “start-up” sokağının genç beyinlere ve buluşlara yer veriyor olması, yarınlarımız açısından umut veren bir yaklaşımdır.
Geleceğin ötesine, start-uplara kafa yoran, tasarlayan, üreten, gençlerimizle yürüyeceğiz.
Bu duygularla başta verimlilik ve teknoloji vizyonumuzun lokomotifi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi olmak üzere tüm paydaş kurum ve kuruluşlar ile emeği geçenlere teşekkür ediyor, fuarda kurulan işbirliklerinin devamını diliyorum.”şeklinde konuştu. (Cemil Mermertaş)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.