""

Oktay, Yozgatlı gazetecileri ağırladı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:53

Oktay, Yozgatlı gazetecileri ağırladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aralarında gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’ında bulunduğu Yozgat Merkez ve İlçelerde görev yapan gazetecileri ve gazetelerin imtiyaz sahiplerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı

Oktay, Yozgatlı gazetecileri ağırladı
Son Güncelleme :

26 Eylül 2018 - 10:56

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aralarında gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’ında bulunduğu Yozgat Merkez ve İlçelerde görev yapan gazetecileri ve gazetelerin imtiyaz sahiplerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı. Programa davet edilen YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı ise aynı gün Anjiyo olmasından dolayı katılamadı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda; Yozgat’ın sorunları konuşuldu ve şehrin gelişmesi ve kalkınması adına yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar konuşuldu.
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’la kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal konularının yanı sıra, eğitim, sağlık, ulaşım ve benzeri konularda da düşüncelerini paylaştı.
Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak, ziyaretin Yozgat adına oldukça önemli geçtiğini belirterek, bu sayede şehrin sorunlarını, ekonomik ve sosyal durumunu devletin en yetkili makamına 3 saat süren toplantıda dile getirdiklerini ifade etti.
Sayın Oktay’ın memleketi Yozgat’a ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Bekir Çaylak, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Hemşerimiz Fuat Oktay, şehrimizi önemsiyor. Bu konuda daha önce yapılan çalışmaları bir kenara bırakarak, kendi kurduğu ekibine talimat vererek kentin yer altı ve yerüstü kaynaklarının belirlenmesi ve komşu illerle kıyaslanması ve buna yönelik bir çalışma başlatıldığını belirtti. Bu devam eden çalışmanın ise yılsonuna kadar da tamamlanacağını ifade etti.”dedi.
Bekir Çaylak, ziyaretle ilgili izlenimlerini şöyle anlattı: “Bütün sorunların üstesinden gelmenin tek çaresi ve çözümünün “Proje” yapmaktan geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay, bu konuda önemli bir çalışmayı Yozgat adına başlattığını belirtti. Bu konuda bizlerle yaptığı sohbet sırasında; Yozgat’a geldiğimizde Çamlıkta Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve yöneticileri ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda geçmişte yapılan bütün çalışmaları bir tarafta tutarak yeni bir çalışma yapmayı teklif ettiğini anlattı. Yozgat’taki Sivil Toplum Örgütlerinden herkesin ayrı ayrı çalışma yaparak, bir daha ki toplantıda bunları tekrar konuşmak istediğini söyledi. Ben ve ekibim bu konuda bir çalışma yapmaya başladık, arkadaşlarıma Yozgat ile ilgili yer altı ve yer üstü bütün değerlerimizi ortaya çıkarmalarını istedim. Bilgiler gelmeye başladı, bu çalışmanın yılbaşına kadar tamamlanmasını sağlayacağız. Burada amacımız Yozgat’taki Sanayicimiz, İşadamlarımız, tüccarımız, küçük ya da orta ölçekteki devletimize katma değer sağlayan esnafımız hangi alanda neler üretiyor, bunları tespit ederek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Zihinsel dönüşümden kastım bir proje yapmak lazım ve bu projeyi iyi niyet, samimi olarak yaptığımızda, yapmak istediğimiz işe aynı zamanda inanmış olacağız. Kendimiz inanmazsak, bu işten başarı elde edemeyiz. Önce kendimiz inanmalıyız ki, yaptığımız işte başarı elde edelim. Ayrıca bu proje üzerinde çalışırken, başka konular ve genel sorunları konumuz dışında bırakmalıyız, bu işe elimizi değil, gövdemizi koymalıyız. Başta ben olmak üzere hepimiz bu işe inanmalıyız, ben inanıyorum, sizlerinde inanmasını istiyorum. Türkiye’deki yeni sistemle birlikte İller arasında tatlı bir rekabet sisteminin başladığını anlattı. Sayın Oktay, Yozgat’ın bu konuda mevcut ya da yeni üretimleri hayata geçirmesi gerekiyor, ben başta olmak üzere bütün Yozgatlıları bu konuda hazırlığı başlattığımız proje içerisinde yer almalarını istiyorum. Yozgat öncelikle çevre komşu İllerde neler yapıldığını bilmek durumundadır. Bununla birlikte bu illerin neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek, yeni bir üretim hamlesi başlatmak durumundayız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.