""

Okudukça okur yazdıkça yazar etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:01

Okudukça okur yazdıkça yazar etkinliği düzenlendi

KOP Okuyor Projesi (KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Arttırılarak Sürdürebilirliğin Sağlanması Projesi) kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen “Okudukça Okur Yazdıkça Yazar” projesi dahilinde okurlar yazarla buluşuyor etkinliği gerçekleştirildi.

Okudukça okur yazdıkça yazar etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

06 Nisan 2017 - 7:00

Etkinlikte ülkemizin çocuk edebiyatı türünde yetkin eserler veren iki yazarı, Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun, Yozgat’ın köy ve kasabalarında yaşayan 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.
Proje yürütücüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Başaran konuyla ilgili şunları söyledi:
“Bu projenin temel amacı “insan bilmediğinin düşmanı olur” kaidesinden hareketle, öğrencilerin okumaya ve yazmaya düşman olmasını engellemek, okur ve yazar insanlar yetiştirmektir. Bunun için hemen tüm hizmetlerden yararlanabilen il ve ilçe merkezindeki çocukları değil, Yozgat merkeze bağlı köylerdeki Esenli, Divanlı, Osman paşa, Çalatlı, Çadırardıç, Sarıfatma, Bişek, Musabeyli ve Büyüknefes olmak üzere toplam 9 ilçede ilk ve ortaokula devam eden öğrencilerimize stratejik okurluk, okumada üstbilişsel stratejileri kullanma, yazarken ve yazılı ürünleri değerlendirirken 6+1 analitik değerlendirme vb. yöntem ve teknikleri tanıttık. Gerçek manada okuyup yazan bireylerin okuma ve yazmaktan zevk alacağı, okuma ve yazmaya ayırdığı zamanı artıracağı söylenebilir.
Projenin ikinci temel amacı ise okur kültürü oluşturmak ve yaymaktır. Bu amaç için ilk ve ortaokul olan tüm köylere gidilmiş, alanında uzman öğretim üyeleri ve fakültemizde öğrenimine devam eden öğretmen adaylarımızla 6 hafta süren etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinlikler sırasında her okula bir kitaplık kazandırılmıştır. Ayrıca çalışmaların yapıldığı sınıflarda okuyan her bir öğrenciye Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun’un bir kitabı hediye edilmiştir.
İşte bugünkü etkinliğimizde de okurlarla yazarı buluşturma, yazar ile kitaplar hakkında söyleşi yapma ve yazara kitabını imzalatma gibi okur kültürünü geliştirici etkinlikler yapılmıştır. Yaşadığımız çağda nitelikli okuryazar olmanın kültürel, siyasi ve ekonomik önemi o denli fazladır ki, eğer tek bir öğrencide bile hedeflenen kazanımlar gerçekleşse kendimizi başarılı sayacağız.”
Etkinlik sonunda projeye katkılarından dolayı Bestami Yazgan, Yusuf Dursun ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Halıcı’ya plaket takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.