""

ÖLÜM OLAYLARINDA DA TUTULMUYOR YOZGAT « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:22

ÖLÜM OLAYLARINDA DA TUTULMUYOR YOZGAT

ÖLÜM OLAYLARINDA DA TUTULMUYOR YOZGAT
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2017 - 9:31

Kısa adı TUİK olan Türkiye İstatistik Kurumu ya olmasaydı…

“Yaşanabilir Kentler sıralamasında…

Kişi başı düşen milli hasıla sıralamasında…

İşsizlik ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında…

Gelişme ve kalkınma sıralamasında…

Mutlu şehirler sıralamasında…

Hava kirliliği sıralamasında…

Kanserden ölümlerin yaşanması sıralamasında

Ve genel ölümlerin meydana gelmesi ve sebepleri sıralamasında.”

Hasılı şehirlerin yaşadığı olaylarla ilgili olumlu/olumsuz gelişmelerin yansıması ile ilgili araştırmaların sonuçlarını öğrenmek mümkün olmayacaktı.

TUİK tarafından en son yapılan araştırmaya göre bin 358 kişi dolaşım sistemi hastalıkları, 450 kişi iyi veya kötü huylu tümörler, 369 kişi solunum sistemi hastalıkları, 118 kişi endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, 86 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, 81 kişi dışsal yaralanmalar ve zehirlenmeler, 366 kişi ise diğer nedenlerle öldü. Yozgat, 2 bin 828 vefat ile 81 vilayet içerisinde 42’nci sırada yer aldı.
Türkiye’de geçtiğimiz yıl toplam 408 bin 782 kişi çeşitli hastalıklara ve dışsal yaralanmalar ile zehirlenmelere bağlı olarak vefat etti.
En fazla ölüm vak’ası İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’da toplam 58 bin 402 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’u 25 bin 358 vefat ile İzmir takip etti. İzmir’i 23 bin 647 vefat ile Ankara izledi. En az ölüm vak’ası Bayburt’ta gerçekleşti. Bayburt’ta geçtiğimiz yıl 457 kişi vefat etti. Bayburt’u 486 ölüm ile Hakkari, 548 ölüm ile Tunceli ve 652 ölüm ile Iğdır izledi.

Yozgat’ta ise geçtiğimiz yıl 2 bin 828 kişi hayatını kaybetti. Verilere göre bin 358 kişi dolaşım sistemi hastalıkları, 450 kişi iyi veya kötü huylu tümörler, 369 kişi solunum sistemi hastalıkları, 118 kişi endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, 86 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, 81 kişi dışsal yaralanmalar ve zehirlenmeler, 366 kişi ise diğer nedenlerle öldü.
Yozgat, 2 bin 828 vefat ile 81 vilayet içerisinde 42’nci sırada yer aldı. Komşu vilayetlerden Kayseri’de 7 bin 146 kişi, Tokat’ta 4 bin 307 kişi, Sivas’ta 4 bin 218, Çorum’da 3 bin 952 kişi, Amasya’da 2 bin 437 kişi, Nevşehir’de bin 840 kişi, Kırşehir’de bin 395 kişi ve Kırıkkale’de bin 116 kişi hayatını kaybetti. Yozgat komşu vilayetler içerisinde, Kayseri, Tokat, Sivas ve Çorum’dan sonra 5’inci sırada yer aldı.

Önemli bir konuyu sohbetimize kattığımın hepimiz farkındayızdır. Zira Uzmanların bu konudaki düşünce ve fikirleri nedir, nasıl bir tez ortaya koyarlar bilemem ama, bana kalırsa yaşanan bunca ölüm olaylarının arkasında ekonomik sebeplere bağlı olarak sağlıksız beslenme ve yaşam şartları bulunmaktadır.

En çok ölüm olaylarının yaşandığı bölgeler arasında da İç Anadolu İlleri başı çekmektedir. Fakat haber içinde bana göre dikkat çeken en önemli nokta ise en az ölüm olaylarının yaşandığı İller Doğu ve Güney Doğu İlleri görülmektedir. Bu durum da söz konusu bölgede doğal yaşamın daha ağırlıklı olduğunu gösterirken, Yozgat’ın da durumunu gözler önüne sermektedir.

  • En son yapılan TEOG sınav sıralamasında yaptıkları çalışmalar da iyi puan alarak başarılı olduklarını anlatan Eğitimci!
  • Dünya Astım günü dolayısıyla yaptığı açıklamada söz konusu rahatsızlıkları olan vatandaşları uyarak Müdür!
  • Ankara’dan gelerek Yozgatspor’un yanında olduklarını, yeni sezonda yönetimden hata yapmamalarını ve güçlü bir yönetim kurmalarını isteyen fedakâr Grup!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.