""

OLUMSUZ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:52

OLUMSUZ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM

OLUMSUZ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2017 - 7:00

Valilik açıkladı…

300’e yakın İşadamına davetiye gönderildi.

130 İşadamı davetimize icabet edecek.

Bu programı çok önceden (yılbaşında) planladık.

Yozgat’tan bir vesile ile gitmiş (!)

Tekrar dönmek kısmet olmamış.

Gittikleri yerde iş güç sahibi işadamları olmuşlar.

Bunlar Yozgatlı, Yozgat’ı seven insanlar.

Elimizi uzatalım, uzattığımız el mutlaka tutulacak dedik.

Tutuldu da şimdi 130 İşadamı İlimize gelecek.

Yozgat’ı konuşacağız, Yozgat’ın doğal güzelliklerini birlikte görüp, konuşacağız.

Yapılan açıklamadan ve paylaşılan ön bilgilerden anladığım kadarıyla İlimiz Valisi Sayın Kemal Yurtnaç kendi deyimiyle gurbette yaşayan hemşerilerimizle Yozgat arasında bir köprü kurmak için adım attı.

Aslında bu köprü daha önceden kuruldu. Üstünde durulmadı, belli ki daha önce kurulan köprüler hatırlatılmamış olacak ki, şuan yapılan çalışmalar yeniymiş gibi kamuoyuna sunuldu.

Halbuki Yozgat’taki işadamlarımız Yozgat’a geldiler, şuanki OSB’de iş dahi yapmayı arzu ettiler. Fakat her zamanki bildik meseleler yüzünden bir şey yapamadılar.

Neyse bu konuda evvelsi gün bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya bende davetliydim, fakat katılamadım sonra sosyal medyadan iki günden bu yana yapılan yorumlar dikkatimi çekti.

Şimdilik bu yorumlara girmeyeceğim zira bugün olumsuz düşünmek istemiyorum. Mutlaka iyi niyetle atılan adımların Yozgat bir gün mutlaka faydasını görecektir.

Fakat her zaman savunduğum ve sık sık vurgulamaya çalıştığım bir husus var ki; Yozgat’a bir şeyler kazandırmanın, Yozgat’ta az ya da çok bir katma değer üretmenin yolu öncelikle Yozgat’ta yaşayan, Yozgat’ta az ya da çok bir katma değer üreten insanlara sahip çıkmaktan geçiyor.

Her ne hikmetse bu husus çoğunlukla unutuluyor, bu konuda çok zaman kullanılan meşhur bir söz vardır: “Evden yetişeninin kıymeti olmaz” derler.

Hâlbuki Yozgat’ta her hangi bir sektörde iş yaparak, bir ya da birden fazla istihdam sağlayan, bu memleketin daha çok cefasını, zaman zaman sefasını süren, insanların unutulmaması gerektiğini bilmeden atılan adımların şimdiye kadar bir karşılığı olmamıştır.

Bu memlekette yaşayan herkes biliyor ki, şuan yapılan organizasyon neticesinde Yozgat fabrikalar diyarı olmayacak, belki zamanla birileri gelip memleketlerine güçleri yettiği nispette bir şeyler yapacaktır.

Fakat ticaret yapmanın, iş yapmanın, yatırım yapmanın bir takım kural ve kaideleri vardır. Yatırımcının adı hemşerimizde olsa yapacağı yatırımın artılarına ve eksilerine bakmadan adım atmaz. Bu bakımdan en öncelikli yapılması gereken Yozgat’ı cazip hale getirmektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.