""

ÖNCELİK ASAYİŞ OLACAK « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:38

ÖNCELİK ASAYİŞ OLACAK

ÖNCELİK ASAYİŞ OLACAK
Son Güncelleme :

23 Kasım 2016 - 7:00

İl Emniyet Müdürlüğü görevini 2 yıldır sürdüren Saim Akpınar’ın tayin dolayısıyla Burdur İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanması üzerine Yozgat Emniyet Müdürlüğüne İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılarından Seçgin Çengeloğlu atandı.

Hem kendisi ile tanışmak hem de Yozgat ile ilgili sohbette bulunmak amacıyla gazeteci arkadaşlarla birlikte önceki gün akşam saatlerinde makama misafir olduk.

Çalışma temposunun oldukça yoğun olduğunu, talep edilen randevuya bu yüzden gecikmeli olarak cevap verildiğini sonradan öğrendik.

Yozgat’ın Emniyet Müdürlüğü makamında sanırım birkaç yıl görev yapacak olan Sayın Çengeloğlu daha sohbete başlarken, Yozgat’ın kahramanlarla dolu bir İl olduğunu üstü üste gelen şehit haberlerinden gördüğünü anlattı.

İl Emniyet Müdürü Seçgin Çengeloğlu oldukça yüksek bir özgüvene sahip kişiliği ile dikkatleri çekiyor. İstanbul gibi metropol bir şehirde uzun yıllar Emniyet camiası içinde görev yapmanın verdiği engin tecrübe vesilesi ile kimlerle nere de ve nasıl konuşulması gerektiğini çok iyi bildiğini daha sözün başında tok sözlerle anlatarak çalışma prensiplerinin ne şekilde olacağını söyledi.

Sayın Çengeloğlu kendisini tanıtırken aslen Balıkesirli ve 1971 doğumlu olduğunu söyledi. Yozgat tecrübeli ve aynı zamanda genç bir Emniyet Müdürüne emanet durumdadır.

Zira İstanbul’da İl Emniyet Müdür Yardımcığı görevlerinin yanında çeşitli semtlerde de İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu Yozgat’tan daha kalabalık nüfuslu yerlerde görev yaptığını öğrendik.

Sayın Çengeloğlu, devraldığı bayrağı Yozgat’ta kaldığı zaman içinde daha da yukarılara taşımak için elinden gelen gayreti ve çabayı göstereceğini belirtti.

Yozgat’ın huzurlu bir kent olduğunu yapacakları çalışmalarla bu huzurun devam edeceğini söyledi. Görevin en başında asayişi en iyi şekilde sağlamak geldiğini özellikle vurgulayan Sayın Çengeloğlu, basın ile ilişkilerin de kanunlar çerçevesinde sürdürüleceğini ilave bir çalışmaların söz konusu olmayacağını anlattı.

Olağanüstü hal kapsamında olunmasının sebeplerini de kısa anlatan Çengeloğlu, Feto terör örgütü mensupları ile mücadelenin durmadan devam edeceğini vurguladı.

Çengeloğlu, Personel eksikliğinin en kısa zamanda giderileceğini, aynı zaman da yeni düzenleme ile pasaport işlemlerinin bundan sonra Nüfus müdürlüğü tarafından devam ettirilmesiyle bu birimdeki personellere başka birimlerde görev verileceğini söyledi.

Yozgat’ta mahalle muhtarları ile tanıştığını, muhtarlardan Yozgat hakkında yeteri kadar bilgi alamadığını anlatması üzerine bildiğimiz konularla ilgili bilgi paylaşımda bulunmayı ihmal etmedik.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim ki, İl Emniyet Müdürü Sayın Seçgin Çengeloğlu ve bizler daha yolun başındayız, birbirimizi zaman içinde tanıdıkça bu durumdan Yozgat’ın kazançlı çıkacağına inanıyorum.  Bu vesile ile Sayın Çengeloğlu’na bir kez daha hoş geldiniz diyor, görevinde başarılar diliyorum.

  • Yozgat’ı Sosyal ve kültürel yönden Osmaniye’de katıldıkları programda tanıtarak, faydalı bir çalışmada daha bulunan Ekip!
  • Şehir hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte Yozgat’ın sağlık üssü bir şehir olacağını vurgulayan Vekil!
  • Yozgat’ta enerji hizmetlerini vatandaşa daha kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için araç takviyesi yaptıklarını anlatan üst düzey yetkili!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.