""

ÖNDER İmam Hatipler Derneği bölge toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:50

ÖNDER İmam Hatipler Derneği bölge toplantısı yapıldı

Yozgat önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ÖNDER bölge istişare ve koordinasyon toplantısı Yozgat Milli İrade İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

ÖNDER İmam Hatipler Derneği bölge toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ÖNDER bölge istişare ve koordinasyon toplantısı Yozgat Milli İrade İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Yozgat Valisi Kadir Çakır, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Mutu Güneşer, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse, ÖNDER Yönetim kurulu üyesi ve Çorimder Başkanı Ayhan Boyraz, Yozgat ÖNDER İmam Hatipliler derneği başkanı Hacı İhsan Çelik, dernek yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.
Toplantı, Milli İrade İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Enes Onar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Yozgat Valisi Kadir Çakır, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Mutu Güneşer, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse, ÖNDER Yozgat İl Başkanı Hacı İhsan Çelik’in açılış konuşmalarıyla başladı.
“ TOPLUM YARINA ÇALIŞAN BİR
DERNEĞİZ”
ÖNDER Yozgat İl Başkanı Hacı İhsan Çelik yaptığı açılış konuşmasında, ÖNDER’in ülkede yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayarak, sosyal, kültürel, ekonomik, kamu yararına faaliyette bulunan bir dernek olduğunu söyledi.
ÖNDER Derneğinin amaçlarından bahseden Çelik, “İmam Hatip nesli, ülkenin tüm çocuklarını milli, manevi değerlerine bağlı, şuurlu, vatanını, milletini ve bayrağını seven bir neslin yetişmesi için 1958 yılında kurulmuş, 60 yıla yakın bu ülkede, bu coğrafyada, hizmet üreten İmam Hatip mensuplarının yararına Kur’an ve sünnet yolunda bilgi ve hikmet sahibi, önce ahlak ve maneviyat diyen, kul hakkına riayet eden, hakan ve adaletten ayrılmayan, bunları kendine amaç edinmiş samimi insanların bir araya geldiği toplum yararına çalışan bir dernektir” dedi.
“DÜNYA SELAMETİ İÇİN UĞRAŞ
VERİYORUZ”
Dernek çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili istişarelerin yapıldığı koordinasyon toplantısında bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse, ÖNDER’in İmam Hatipliler konusunda verdiği mücadelenin kutlu, doğru ve güzel bir yol olduğunu ifade etti.
İmam Hatip mezunu bir liderin dünyaya yön verdiğine işaret eden Köse, amaçlarının sadece İmam Hatipliler olmadığını tüm dünya selameti için uğraş verdiklerini kaydetti.
“TABANIN VERDİĞİ MÜCADELEYİ ARTIK TAVAN VERİYOR”
Toplantıda konuşan İstişare Kurulu ve kurucu başkanı Ahmet Mutu Güneşer, İmam Hatiplilerin kutlu davasını yaşatmak adına eskiden tabanın verdiği mücadeleyi şimdi tavanın aynı mücadeleyi vermek için çırpındığı bir dönem yaşandığını söyledi.
“ BİLGİLİ
NESİL İÇİN UĞRAŞ VERİLİYOR”
Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, “ ÖNDER kutlu bir davaya hizmet veriyor. İmam Hatip okulları medeniyetimizin devamı için bilgili bir nesil yetişmek isteyen okullardır. Bu neslin yetiştirilmesi için çabalayan ve hizmet eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“ İMAM HATİP NESLİ GELECEĞİN
TEMİNATIDIR”
İl Müftüsü Salih Sezik, “Bugün cinsel istismarların konuşulduğu, bağımlılıkla mücadelenin konuşulduğu bir zaman da anlamlı bir toplantıyı burada gerçekleştirmeniz çok manidar ve önemlidir. Dün olduğu gibi bugünde yarında İmam Hatip nesli geleceğimizin teminatıdır. Çünkü dünya büyük bir sıkıntılar içerisinde bu sıkıntılarında aşılması nesil imam hatip nesli ile olacaktır. Her yerde sizlerin hizmetinizdeyiz” dedi.
“ İMAM HATİP NESLİ ÇOK ZOR ÖNEMLER ATLATTI”
İmam Hatip okullarının ve mezunlarının çok zor dönemler yaşadığını belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, “ Dertleşeceğimiz çok konular var, aslında sıkıntılarımız, dertlerimiz ve değerlerimiz ortak. Bizler birbirimizi iyi biliyor ve tanıyoruz. Hayatımız boyunca çok zor ve güzel dönemlerimiz oldu. İmam Hatipliler olarak 12 Mart muhtırasını yaşadık, 12 Eylül’ü de yaşadık, 28 Şubat’ı gibi zor dönemleri yaşadık. İmam Hatiplileri bitirmek için yapılan tüm hamleler öyle bir hale aldı ki Allah izniyle imam hatip neslinin önlerinin açılmasını sağlayan hamlelere dönüştü” dedi.
“BİRLİĞİMİZİ VE
BERABERLİĞİMİZ
BOZMAMALIYIZ”
Yozgat Valisi Kadir Çakır, ÖNDER’in bölge istişare toplantısına katılarak İmam Hatiplileri yalnız bırakmadı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Çakır, İmam Hatip okullarının vatandaşların fedakarlık yaparak yediği ekmekten artırıp, topladıkları yardımlarla çok zor şartlar altında kurulmuş okullar olduğunu söyledi.
İmam Hatip neslinin çok zor şartlar altında sınavdan geçtiğini belirten Vali Çakır, “Yaradan şimdide varlık içerisinde bizleri sınav yapıyor. Okullarımızda şartlarımız iyileşti ve her türlü imkana sahip oldu. Bu sınavımız ölene kadar devam edeceğinden dolayı zafer sarhoşluğuna ve rehavete düşülmemiz gerekiyor. Hiçbir insanımızı dışlamadan birliğimizi ve beraberliğimizi bozmamamız lazım” diye konuştu.
İllerde bulunan imam-hatip okulları ve derneklerin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, okul ve derneklerin ihtiyaçları ve yapılması gereken projeler ele alındı.
Programın 2.oturumda ise bölgenin ve illerin sorunları değerlendirilirken, komisyonlar kendi aralarında yaptıkları çalışmalar konusunda istişare toplantıları yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.