""

Online Kenevir semineri « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:32

Online Kenevir semineri

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen seminerde “Endüstriyel Kenevir ve Türkiye’nin Fırsatları” başlıklı bir sunum yaptı.

Online Kenevir semineri
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 16:13

Moderatörlüğünü Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın yaptığı konferansta Prof. Dr. Güngör Yılmaz, tüm yönleriyle endüstriyel kenevir gerçeğini ortaya koyduktan sonra Türkiye’nin fırsatları üzerinde durdu.
Yurtiçi ve yurtdışı katılımcıların yoğun ilgi ve sorularıyla devam eden konferansta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, kenevirin dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu, dünyadaki gelişmeler ve Türkiye’deki gelişmeler, olması gerekenler, çözüm yaklaşımları ve Türkiye’nin kenevir sektörüyle ilgili fırsatları üzerine önemli tespitlerde bulundu.
Yılmaz, “Türkiye’nin kenevir pazarlarından pay alabilmesi için sanayi sektörünün kurulması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede kenevir tarımı ve sanayisinin birlikte büyümesi önem arz etmektedir. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması halinde ülkemizin önünde önemli fırsatlar yer almaktadır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. /Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.