""

ORAKAP Toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:43

ORAKAP Toplantısı yapıldı

Yozgat’ta, Orta Anadolu Kalkınma Birliği Toplantısı (ORAKAP), Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

ORAKAP Toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

23 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın da katıldığı Orta Anadolu Kalkınma Birliği toplantısı Yozgat Valiliğinde yapıldı. ORAKAP Toplantısının uzun süre sonra Yozgat’ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ORAKAP tarafından yapılan Avrupa Birliği projelerinin Yozgat’a katkı sağlayacağını söyledi.
ORAKAP’ın Kayseri ve Yozgat Kalkınma Ajanslarının 2004 yılında kurmuş olduğu bir birlik olduğunu hatırlatan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “Bu birlik bölgenin kalkınması açısından yeni ek kaynaklar oluşturmak için çok önemli. Avrupa birliği projelerine ilave olarak devletin kaynaklarıyla birlikte verilen projelerin dışında bu tür yurt dışındaki kaynakların Yozgat ve Kayseri illerine kazandırılması için oluşturulmuş bir birlik.” dedi.
ORAKAP tarafından yapılan Avrupa Birliği Projeleri’nin Yozgat’a katkısı olacağını söyleyen Vali Yurtnaç, “Bu birliğin uzun zamandan sonra Yozgat’ta toplantısını yapıyoruz. Tabi bu birlik aynı zamanda yine Avrupa birliğinden bir proje aldı. Özellikle Kayseri’deki mobilya sanayini destekleme açısından. Kayseri bizim komşu vilayetimiz. Çevremizde güçlü ve hareketli illerin olması bizim için bir fırsattır. Hiçbir zaman olumsuz bir durum değildir. Bu güçlü illerin, lojistiğini sağlamak onlara çeşitli konularda destek vermek hizmet sektörüyle buraya katılmak Yozgat’ı kalkındıracak. Daha hareketli hale getirecektir. Yanımızda güçlü bir ilin olması bizim için geleceğimiz için fırsattır diye düşünüyorum. Bu maksatla da ORAKAP tarafından yapılan Avrupa Birliği Projesi’nin bize de yardımı olacağını düşünüyorum. Biz bu birliğe gereken desteği vereceğiz.
Kayseri’yi bu konu da yalnız bırakmayacağız ve onun karşılığında da Avrupa birliği projeleri yapacağız. Hem Kayseri hem Yozgat hep birlikte bu projelerden faydalanacak.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.