""

Otizimli çocuklar için hatıra ormanı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:29

Otizimli çocuklar için hatıra ormanı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği, Çalatlı bölgesinde oluşturmayı planladığı ‘Otizmli Çocuklar Hatıra Ormanı’ sahasında fidanları toprakla buluşturdu.

Otizimli çocuklar için hatıra ormanı
Son Güncelleme :

25 Nisan 2017 - 7:00

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Nisan ayının ‘Dünya Otizm Farkındalık’ ayı olduğunu, bu kapsamda daha önce farklı etkinliklere imza attıklarını hatırlattı. Kurca, otizmli çocuklara dikkat çekerek, otizmin nasıl bir hastalık olduğunu herkesin öğrenmesini sağlamak için yaptıkları bu etkinliklere bir yenisini hatıra ormanı oluşturarak, eklemek istediklerini kaydetti. Kurca, ‘’Otizm, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilecek bir hastalıktır.
Ondan dolayı Birleşmiş Milletler, nisan ayını Otizm Farkındalık Ayı olarak tüm dünyada kutlamaktadır. Biz de kendimizce farkındalık oluşturabilme adına çocuklarımızla ormanımıza 500 fidan diktik. Dünyamızın yeşillendirmek de bizler için çok önemlidir’’ dedi.
Çalatlı bölgesinde oluşturulmaya çalışılan hatıra ormanı sahasında fideleri topraklar buluşturanlar arasında bazı il yöneticileri de yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.