""

Özışık: Andımız PKK istediği için kaldırıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:24

Özışık: Andımız PKK istediği için kaldırıldı

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, “Andımız”ın 2013 yılında “Çözüm Süreci” çerçevesinde kaldırıldığından, daha açık bir ifade ile PKK istediği için kaldırıldığından milletimizin büyük bir kısmı haberdar değil.”dedi.

Özışık: Andımız PKK  istediği için kaldırıldı
Son Güncelleme :

23 Ekim 2018 - 11:13

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, “Andımız”ın 2013 yılında “Çözüm Süreci” çerçevesinde kaldırıldığından, daha açık bir ifade ile PKK istediği için kaldırıldığından milletimizin büyük bir kısmı haberdar değil.”dedi.
Başkan Özışık, yaptığı açıklama’da Danıştay 8. Dairesi’nin ‘Andımız’ ile ilgili kararına, AK Parti kanadından ve hükümete yakınlığıyla bilinen sendikalardan gelen açıklamalara sert tepki gösterdi.
Bakanlığın yargı kararını biran önce uygulamaya koymasını beklediklerini ifade eden Özışık açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İYİ Parti Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk’un, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığı döneminde bu konuyla ilgili başlattığı hukuki mücadele, beş yıl sonra hukuk zaferine dönüşmüştür. Danıştay’ın aldığı karar ile tekrar okullarda Andımız’ın okutulmasına karar verilmiştir. Doğru olan da buydu, çünkü öğrenci andımız partiler üstü değerlendirilmesi gereken bir konudur. Ancak Türklük ile sorunu olan kafalar, Andımız üzerinden aynı türküyü söylemeye başladı. Bu kafaların açıklığa kavuşturması gereken noktalar vardır; Türk olmaktan mı rahatsız oluyorlar, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar, yoksa Atatürk’ten mi rahatsız oluyorlar?”
“ANDIMIZ PKK
İSTEDİĞİ İÇİN
KALDIRILDI”
Andımız’ın kaldırılmasının tamamen siyasi iktidarın iradesi ile gerçekleştiğini ifaden eden Başkan Özışık, “Andımız’ın 2013 yılında “Çözüm Süreci” çerçevesinde kaldırıldığından, daha açık bir ifade ile PKK istediği için kaldırıldığından milletimizin büyük bir kısmı haberdar değil.
Ne yazık ki, Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararına ilk tepkiyi verenlerden birisi, PKK terörü sebebiyle en fazla şehit vermiş illerin başında gelen Yozgat’ın milletvekili Sayın Bekir Bozdağ.
İktidarın arka bahçesi durumuna gelmiş bir sendika, eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü üzerine çalışması gereken bir sendika ve temsilcileri, işini gücünü bırakmış Andımız üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Eğitim sorunlarının çözümü için bu kadar gayret göstermiyorlar. 5 yıl önce alınan bu talihsiz karar sonrası tüm tepkilere rağmen okullarımızda öğrenci andı okutulmamıştır. Aradan geçen bu süreç sonrası Danıştay’ın kararı bizleri mutlu etmiştir ve andımız yeniden okullarda okutulacaktır. Çünkü demokrasiden bahsedilen bir ülkede yargı kararlarının geciktirilmeden uygulanması anayasanın bir gereğidir. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’ın bu kararını bir an önce uygulamalı ve dolayısıyla Milli varlığımızla sorunu olan, Türk kimliğinden rahatsızlık duyan ayrılıkçı zihniyetlere de cevap vermiş olacaktır. İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız. Ne Mutlu Türküm Diyene.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.