""

Özışık’tan Kamanlı’ya vefa « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:58

Özışık’tan Kamanlı’ya vefa

Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın en eski işadamlarından birisi olan Rafet Kamanlı’yı ziyaret ederek hayır duasını aldı.

Özışık’tan Kamanlı’ya vefa
Son Güncelleme :

25 Nisan 2017 - 7:00

Kendisine ait 1945 tarihli orijinal sicil kayıt belgesini de beraberinde getirerek takdim eden Özışık, Kamanlı’yı ziyadesiyle sevindirdi. Başkan Özışık, “Bu memlekete bir çivi çakanın, emeği geçenlerin hakkı hiçbir zaman ödenmez ve unutulmazlar” dedi.
Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, TSO’ya kayıtlı en eski işletmelerden birinin sahibi olan Rafet Kamanlı’yı evinde ziyaret etti. Bir dönem Yozgat Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği ve Başkan Vekilliği de yapan Kamanlı’ya İl’in ticaret hayatına sağladığı katkılardan ötürü teşekkür eden Özışık, anlamlı bir jest yapmaktan da geri kalmadı. 1945 tarihli orijinal sicil kayıt belgesinin tıpkısını beraberinde getirerek “yaşlı çınar”a takdim eden Özışık, oldukça duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
Ders niteliği taşıyan birçok bilgi ve tecrübesini paylaşan Rafet Kamanlı, geçmişe de uzanılan ziyarette şu anısını dile getirdi:
“Odamızda Yönetim Kurulu görevinde iken başından geçen bir anısı anlatan Kamanlı; “Bir gün Tarım Bakanlığından Odamıza yetkililer gelmiş. Yozgat’ta hayvancılığın gelişmesi ve sayısının arttırılması amacıyla faizsiz kredi tahsisi yapılacak. Bakanlık yetkilileri, ‘eğer Oda olarak siz onay verirseniz bu çalışma başlayacak’ demişler. Bunu ilk duyduğumda çok sevindim.
Hem Bakanlığın bizim Odamıza müracaat etmesine hem de bir iş kolunun gelişip büyüyecek olmasına. Yönetim kurulu toplantısında konu gündeme geldi. Benim dışımda herkes ret etti. Herkesin kendince haklı sebepleri vardı elbette. Ama bu olay beni çok üzdü. İşte o gün kendi kendime bu iş böyle gitmez diyerek bir karar aldım. Bir yıl boyunca daha genç bir kadro ile seçimlere hazırlandık. Gecemizi gündüzümüze kattık ve seçimler için hazırlandık. Sonrasında 17 yıl boyunca hizmet etmiş olan Salih Sayar devrini kapatarak, daha genç ve dinamik bir kadro ile Şahin Saygı dönemini açtık.
Yönetime geldiğimizde var gücümüzle memleket için çalıştık. Hiçbir zaman ‘ben’ demedik ‘biz’ dedik. Yaptığımız birçok faaliyetin reklamını yapmadık. Elimizden geldiğince mütevazı davrandık, ön planda yer almadık.”
Gördüğü misafirperverlik için Rafet Kamanlı ve ailesine teşekkür eden Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, “Bu memlekete bir çivi çakanın, emeği geçenlerin hakkı hiçbir zaman ödenmez ve unutulmazlar” diye konuştu.
RAFET KAMANLI KİMDİR?
Yozgat ticaret hayatında değerli bir yeri olan, 1923 yılında doğumlu Rafet Kamanlı genç yaşta ticaret hayatına atıldı. Uzun yıllar dedesi ve babasının yanında ticaret yapan Kamanlı, 1945’de Tol Çarşı 3 numarada deri, kösele, lastik ayakkabı satışı olarak Yozgat Ticaret Odası’na üyelik kaydını yaptırdı.
Sonrasında Pirelli Lastik bayiliği ve İGS giyim gibi ticari faaliyetlerde bulundu. Her zaman yenilikçi ve kalitenin takipçisi oldu. Ticaret hayatı boyunca edindiği bilgi ve tecrübelerle memleketine olan hizmet borcunu ödemek için 1968 ile 1986 yılları arası Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.