""

Palandöken: Bayram alışverişlerinde hareketlilik bekliyoruz « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:04

Palandöken: Bayram alışverişlerinde hareketlilik bekliyoruz

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte piyasalardaki canlılıktan umutlu olduğunu belirterek, bayram alışverişlerinde hereketlilik beklediklerini söyledi.

Palandöken: Bayram alışverişlerinde hareketlilik bekliyoruz
Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 17:30

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte piyasalardaki canlılıktan umutlu olduğunu belirterek, bayram alışverişlerinde hereketlilik beklediklerini söyledi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada; Kurban Bayramının yaklaşmasıyla esnaf ve sanatkârın piyasalardaki hareketlilikten umutlu olduğunu ifade etti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlı, şekerleme, kıyafet, kurbanlık gibi alışverişler ile seyahat edecek vatandaşlarımızın bilet satışları, tüm piyasalarda hareketliliğin başlamasını sağladı. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için her gün çabalayan esnafımız hazırlıklarını tamamladı ve bu bayram alışverişlerinden umutlu. Piyasalarda Kurban Bayramı için yapılan alışverişlerde tüm sektörlerin büyük bir beklenti içerisinde bayrama hazırlanmış ve müşterilerini bekliyorlar. Esnafımızdan alışveriş yaparak hem esnafımızı sevindirelim hem de piyasaların da yüzü gülsün” dedi.
“BAYRAM ALIŞVERİŞLERİNDE HARAKETLİLİK BEKLİYORUZ”
Kurban Bayramı’nda esnaflardan yapılan alışverişlerin artacağı ve piyasada canlanma yaşanmasını beklediklerini vurgulayan Palandöken, “Esnafımız Kurban Bayramının yaz sezonuna gelmesiyle hem tatil hem de bayram alışverişleri için umutlu. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin de büyükbaş kesilmesi piyasaya pozitif yönde yansıdı. Bu bayramda çocukların bayram kıyafeti hayallerini süsleyen esnafımızdan, berberine, misafirlerin ağzını tatlandıran tatlıları hazırlayan esnafımıza kadar 415 meslek dalında hizmet veren tüm esnafımız bayrama hazır bir şekilde müşterilerini bekliyor. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda pandemi kurallarında esnemelere gidilmesiyle tahminimizle aynı doğrultuda 35-40 milyar liralık ciro sağlandı. Pandeminin etkisini tamamen yitirmek üzere olduğu bu dönemde vatandaşlarımız bayram ziyaretleri için hem bayramlık alışverişlerini yapacak hem de tatil veya memlekete gitme planları kuranlar eksiklerini gidererek esnafımızdan yaptıkları alışverişler ile ekonomiye katkıda bulunacak. Bu bayram alışverişlerimizi esnafımızdan yapalım. Hem esnaf hem ekonominin bu rahatlamaya ihtiyacı var” diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.