""

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:50

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE
Son Güncelleme :

11 Kasım 2016 - 7:00

Bu konuda çok sayıda uzman görüşüne başvurmak mümkündür. Fakat para kazanmak ne kadar kolay bir iş gibi görünse de, parayı elde tutmak ayrı bir marifet ister.

Para yönetimi konusu oldukça ciddi bir iştir.

Genel olarak ifade etmek gerekirse bir soru ile devam edelim ‘Para kazanmak’ için günde en az 8 saat çalışıyoruz.

Mesai dışı çalışmaları ve hafta sonunu hesaba katmıyorum.

Parayı kazanmak için bu kadar çok çalışırken yönetmek için ne kadar zaman harcıyoruz?

Peki paramızı nasıl yönetiriz?

İlk kural: gelirden fazla harcamamak!

Herkes lüks yaşamak istiyor.

Gezmek, görmek,  yemek,  içmek ve şık giyinmek.

Yani istekler sonsuz.

Bizim olmayan bir para ile yani kredi kartı ve tüketici kredileri ile yapılan harcamalar bize mutluluk getirmiyor. Bunun için para karakterinizi tanıyın.

Para hayatınızda bir ‘amaç’ mı yoksa ‘araç’ mı?

Para ile ilişkiniz nasıl? Birikim yapmak mı harcamak mı tercihiniz? Özetle, para sizin için ne anlam ifade ediyor?

Henüz bir kuraldan bahsettik. Bu konuda birden çok kural olduğunu hatırlatırım. Dolayısıyla bu konuda örnek ve güzel olduğunu düşündüğüm bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.

Para yönetimi konusunda Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim kadrosu bir proje karşılığında örnek gösterilecek bir çalışma başlattığını söylemeliyim.

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma programı kapsamında devam eden çalışmalarda okulda bulunan 420 öğrenci “Paramı Yönetebiliyor muyum” başlığı altında eğitim verilmektedir.

Geleceğin yöneticileri olarak yetişen günümüz gençliğinin böyle bir eğitime ihtiyacı olduğunu söylemeliyim.

Bu konuda öğrencilere eğitmenlik yapan Bünyamin Gürsoy, Bu proje gençlere yönelik bir finansal okuryazarlık ve bütçe yönetimi projesidir. Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen projede, Türkiye’de ilk kez okuryazarlık alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Bu projede amaç, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır dedi.

  • Hafta sonu yapacakları önemli bir mücadele öncesinde ekip olarak moral ve motivasyonlarının iyi olduğunu paylaşan Hoca!
  • Yozgat’ta eksikliğinin hissettikleri bir çalışmayı aile olarak hayata geçirmenin mutluluğu içinde olan Aile!
  • Son dönemlerde ortaya çıkan boşluğu düzenlenen kermes faaliyetleriyle doldurmaya çalışarak dikkat çeken Kesim!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.