""

Partilerde Seçim Mesaisi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:50

Partilerde Seçim Mesaisi

Partilerde  Seçim Mesaisi
Son Güncelleme :

03 Aralık 2023 - 17:30

Ülke olarak seçim atmosferine artık girmiş bulunmaktayız.
Partiler kendi içerisinde seçim kazanmak için en doğru gördükleri stratejik plan ve projelerini kurmaya başladıkları ekiplerin marifeti ile sahaya yansıtmak bakımından son rötuşları yapma çabasında olduklarını duymaktayız.
Yerel seçimler öncesinde; hangi belediye başkanları yerinde kalacak, kimler yeniden aday gösterilmeyecek, herkes merak içinde.
Bir yandan partiler anket çalışmaları diğer taraftan da aday adayları ziyaretler yaparken, kendi ölçeklerinde kamuoyu araştırması yaptırıyor.
Bu anketlerin bilimsel verilerle ortaya konulması elbette önem taşıyor.
Hatırlatmak isterim ki; kamuoyu yoklamaları olarak da adlandırılan bu çalışmalarda, en doğru sonuçlar; uzun yıllardan beri AK Parti’den çıkıyor.
Değişecek ya da yeniden devam edecek Belediye Başkanları ile birlikte Belediye başkanları ile birlikte çalışacak Meclis üyeliklerinin de bu konuda önemi dikkatleri çekmektedir.
Yozgat’a baktığımızda gerek sahada gerekse telefonla yapılan anket çalışmalarında, kendi adayını belirlemek için en doğru yöntemi ortaya koyan AK Parti’de, araştırma şirketlerinin sonuçları karşılaştırılıyor.
Birbirine yakın olan çalışmalar, dikkate alınıyor.
O yüzden birilerinin “sipariş” olarak yaptırdığı anketlerin ne Külliye’de ne de genel merkezde bir değeri var.
Ancak, AK Parti’de aday belirleme noktasında tek faktör, “anket” değil elbette. Bu çalışma belirlenen kriterlerden sadece bir tanesidir.
Mesela, AK Parti’nin temayül yoklaması ile yapılan anketlerin üç aşağı beş yukarı birbiriyle örtüşmesi de önem taşıyor.
Adaylık meselesi, sadece partileri ilgilendirmiyor. Liyakat ve ehliyet sahibi adayların arasında geçecek demokratik yarışta ortaya konulacak projeler, Yozgat için bir çok önemli bir kazanım olacaktır!..
O yüzden aday belirlemede anketlerin yanı sıra, genel merkezlere sunulan özgün projelerin dikkate alınmasının da doğru bir yöntem olacaktır.
Çünkü vatandaş yaşadığı yörede başkaca şehirlere imrenmeden, ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik yaşamı öncelemektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.