""

PAZARCI ESNAFI İÇİN HAYATİ MESELEYDİ… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:55

PAZARCI ESNAFI İÇİN HAYATİ MESELEYDİ…

PAZARCI ESNAFI İÇİN HAYATİ MESELEYDİ…
Son Güncelleme :

18 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, pazarcı esnafının büyük bir özlemle beklediği Kapalı Pazar yeri yapım inşaatının tamamlandığını belirterek, 23 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

2014’te yapılan yerel seçimler öncesi Başkan adayı Kazım Arslan, gittiği hemen her yerde anlattığı konuların arasında dikkat çeken bir projeydi bu.

Burada küçük bir parantez açıp, hemen kapatmak gerekirse Yozgat’ta sebze ve meyve işiyle uğraşan kesimin diğer önemli bir sorunu da Toptancı halinin olmamasıdır.

Kabul etmeliyiz ki Yozgat’ta sorunlar kolay kolay bitmez, Yozgat şehirleşmenin gereğini yapmakta maalesef çok geç kalmış kentlerin başında gelmektedir.

Bu ve benzer birçok sebepten dolayı başta nüfus göçü olmak üzere yığınla karşımızda duran sorunları çözmek zaman alıyor maalesef.

Parantezi kapatıp konuya dönelim değil mi?  Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın başkanlık görevini devralmadan hazırladığı projeler arasında Kapalı Pazar yeri projesinin de bulunduğunu hatırlatmıştım. Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün’de aynı sözleri hatırlatarak, yaptığı açıklamada şöyle şunları söyledi; belediye başkanlığı seçim döneminde verilen sözlerin bir bir gerçekleştiriliyor.
Pazarcı esnafının yazın sıcağından, kışın soğundan korunması için böyle modern bir Pazar yeri özlemi içerisinde olduğunu biliyorduk. Belediye Başkanımız Kazım Arslan, göreve geldiği ilk günden itibaren öncelikli sorunların çözümü için çalışmalara başladı. Bu kısa sürede pek çok projeleri hayata geçirdik ve devam eden büyük projelerimiz var. Geçen yıl temelini attığımız kapalı Pazar yeri projemizin açılışına sayılı günler kaldı. Yozgat Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi arasındaki alanda yapılan Kapalı Pazar Yeri Merkezimiz 23 Kasım Çarşamba günü pazarcı esnafımız ve halkımızın da katılımı ile açılışını gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede halkımız ve pazarcı- sebzeci esnafımızın 40-50 yıllık beklentisi olan kapalı pazar yeri hizmete sunulmuş olacak.”dedi.
Son derece modern çağın gerek simine uygun bir şekilde projenin tamamlandığını vurgulayan Akgün, Burasının hizmete girmesi şehrimize ayrı bir hava katacak. Gerek vatandaşlarımız gerekse pazarcı esnafımız huzur içinde burada alışverişlerini yapacaklar.
Sosyal anlamda her türlü donatılara sahip kapalı Pazar yerimizde; hal müdürlüğümüz, idari bölümleri, pazarcılar derneği bürosu, mescit, lokanta, çay evi gibi ünitelerinin yanı sıra kadın-erkek- engelli tuvaletleri de bulunmaktadır.
İnsanlarımız artık son derece modern ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapabileceklerdir.
Ayrıca pazar yeri üzerinde yaptığımız sosyal tesisler o bölgenin çok önemli bir sosyal ihtiyacını gidereceğini ifade etti.

Bu kadar açıklamanın sonunda cevabı merak edilen soru şu olsa gerekir; Bundan sonra market ve hal dışında her köşe başında, merdiven dibinde, cami çevresinde ve sokak ortasında araba kasasında artık sebze ve meyve satışı yapılmayacak mı?

 

  • Kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmalarını tavsiye eden Müdür!
  • Çevre İllerde düzenlenen fuarlara katılarak yaptığı tanıtımlara bir yenisini ekleyerek, Yozgat’ı anlatan Kurum!
  • Yaptığı açıklamada artıkları imzaya sahip çıkmayanlar hesap vermelidir diyen Sendika temsilcisi!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.