""

Personeller bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:12

Personeller bilgilendirildi

Yozgat İl Dernekler Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında, il genelinde dernekler biriminde görev yapan personel derneklerin iş ve işlemleri hakkında bilgilendirildi.

Personeller bilgilendirildi
Son Güncelleme :

24 Kasım 2016 - 7:00

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)Yozgat Yatırım Destek Ofisi salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürlüğü personeli, İlçe Yazı İşleri Müdürü ve ilçe dernekler bürosunda görevli personel katıldı.
İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, toplantıda dernekler müdürlüğünün görev alanına giren dernek işleri, siyasi parti işleri, sendikal işlemler ve yardım toplama kanunu uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Yurtlu, il müdürlüğünce yürütülen iş ve işlemlerde, il genelinde uygulamada birlikteliğin sağlanması ve iş ve işlemlerin etkin, verimli ve daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bu bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini söyledi. Katılımcılara Dernekler Bilgi Sistemi DERBİS hakkında uygulamalı olarak geniş paylaşımlarda bulunuldu. Müdürlüğün görev alanına giren konulara bağlı olarak, siyasi parti ve sendikaların genel kurul toplantıları ve mülki idare amirliğine verilmesi gereken bildirimler hakkında bilgi verildi. İl Dernekler Müdürü Yurtlu, ilçe dernekler bürosunda görevli personele DERBİS üzerinden kullanıcı adı ve parola verilmek suretiyle elektronik ortamdan azami ölçüde yararlanılması gerektiğini vurguladı.
DERBİS sisteminin uygulanmasıyla birlikte, derneklerin iş ve işlemlerinde kırtasiyeciliğin tamamıyla kaldırılarak derneklere bürokratik ve kırtasiyeciliğin sıfıra indirgendiğini belirtti. DERBİS’in yanı sıra, siyasi parti işlerinde PARBİS ve sendika işlerinde ise SENBİS yazılımının getirildiğini ve bilgi ve belgelerin elektronik ortama aktarıldığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.