""

POLİS OLMAK, YOZGAT’TAN MEZUN OLMAK « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:53

POLİS OLMAK, YOZGAT’TAN MEZUN OLMAK

POLİS OLMAK, YOZGAT’TAN MEZUN OLMAK
Son Güncelleme :

16 Aralık 2016 - 7:00

Toplumda bir takım yaraların büyümemesine vesile olacaklar…

Toplumda baş göstermeye çalışan bir takım unsurların daha büyümeden, gelişmeden yok edilmesini sağlayacaklar…

Toplumun huzurunu, güvenliğini sağlayacaklar…

Toplumun huzurunu sağladıkları ölçüde toplum ahlaklı edepli ve yaşanılabilir bir halde olunmasına vesile olacaklar…

Burada değerli, tecrübeli, ahlaklı ve faziletli öğretim elemanlarımızdan inşallah en güzel şekilde aldıkları eğitimlerle değerlerine değer katacaklar…

Toprağı mukaddes, insanı sağlam olan Yozgat’ta milli ve manevi değerlerine sarılmaya hayret eden bu memleketin güzel yöresinde ve Türkiye’nin en orta noktasında burada alacakları maddi ve manevi terbiye ile inşallah Türkiye’de örnek ve güzel bir noktada olacaklardır.

Bu kadar ipucundan sonra kimlerden ya da nereden bahsettiğimi tahmin etmiş olmalısınız. Tahmin ettiğiniz üzere bugün Polis Meslek Eğitim Merkezini konuşalım istedim.

Bir dönem önceki ismiyle Polis Meslek Yüksek Okulu olarak hayatımızdaki yerini alan Kurum, Yozgat’ta 1997 yılında kuruldu.

Eğitim öğretime aynı yıl başlayan, yeni ismi Polis Meslek Eğitim Merkezi, teşkilata bugüne kadar çok sayıda Polis yetiştirdi.

Bugün yurdun dört bir yanında kutsal görevlerini yüzlerinin akıyla yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayan teşkilatımıza karşı son günlerde yapılan hain saldırı hafızalarımızda henüz tazeliğini muhafaza eder bir durumdadır.

Türk Polis teşkilatına girmek, hemen her Türk gencinin hayalinden geçen en öncelikli meslektir. Daha ilkokul yıllarda çocuklara büyüyünce ne olmak istiyorsun sorusuna verilen cevabın büyük çoğunluğu Polis olmaktır.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi, geçen yıl öğrenci kapasitesi 500’dü. Bu yıl sayı bir hayli arttı. Ek binanın tamamlanarak, hizmete sunulmasıyla öğrenci kapasitesi 500’den bin 100’e çıktı.

Geçen yıla kadar erkek öğrencilere özel eğitim kurumu olan Polis Meslek Eğitim Merkezinde bu yıl 400 Bayan Polis eğitim görecek.

Kapasitenin önemli ölçüde artmış olması Yozgat ekonomisine önemli ölçüde katkı sunacaktır. Yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşık 8 ay sürecek. Bu zaman içerisinde bütün ihtiyaçlarını buradan temin edecek olmaları Yozgat’ta yaşanan ekonomik sıkıntının giderilmesinde önemli bir rol üstlenecektir.

Sosyal ve kültürel yönden de Bozok Üniversitesi gibi önemli bir örnek teşkil edecek kurumun Yozgat’ta hemen her bakımından sağladığı katsı anlatmak ya da saymakla bitmeyecektir.

 

  • Şehit olan Polislerin anmak amacıyla mevlit okutacaklarını yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyuran Başkan!
  • Yeni seçilen Mahalle temsilcileri, parti yöneticileri ile tanışma toplantısında arabaşı ikramında bulunan Başkan!
  • Kaymakam olarak ataması yapıldıktan sonra göreve başlayarak yaklaşık 7 ay vekalet ile yönetilen İlçe!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.