""

POMEM’de 794 polis adayı mezun oldu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:50

POMEM’de 794 polis adayı mezun oldu

Yozgat’ta 7 aylık eğitimlerini tamamlayan 794 polis adayı için mezuniyet töreni yapıldı.

POMEM’de 794 polis adayı mezun oldu
Son Güncelleme :

22 Haziran 2022 - 17:10

Yozgat’ta 7 aylık eğitimlerini tamamlayan 794 polis adayı için mezuniyet töreni yapıldı.
Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen Mezuniyet törenine; Yozgat Valisi Ziya Polat, Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, , İl Jandarma Komutanı Albay Halil Başer, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, POMEM Müdürü Zafer Kişi, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, siyasi parti başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.
Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) 27. dönem mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Yozgat Valisi Ziya Polat, yaptığı konuşmada mezun olan polis adaylarını tebrik ederek, polislik mesleğinin önemine değindi. Vali Polat, “Bu devletin, bu milletin emrinde, hizmetinde olacağız. Bu millet, oyunlarla karşı karşıya ama Allah’a şükür sizleri böyle yetiştiren anne babalarımız var. Allah’a şükür sizleri böyle yetiştiren, öğretmenlerimiz, eğitmenlerimiz var. Sizler bu iman bu inançla şehadet şerbeti içmek için koşar adımlarla ilerliyoruz. Şu an dünyanın dört bir tarafında bu millet için dünyaya adaleti sağlamak için mücadele eden kardeşlerimiz, ağabeyleriniz var. Bizler de aynı yolda büyüklerimizin yolunda ilerleyeceğiz.” dedi.
Yozgat POMEM Müdürü Zafer Kişi de okulun kurulduğu günden bu yana emniyet teşkilatına adalet ve hukukun üstünlüğüne inanan, devletine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için gözünü budaktan sakınmayan binlerce polis yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam edeceğini belirtti.
Kişi, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak 27. dönemde 794 vatan evladını mezun edecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Daha sonra Emniyet Genel müdürü Vali Mehmet Aktaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu telekonferans sistemi ile yaptığı bağlantı ile polis adaylarına başarılar diledi.
Konuşmaların ardından silah başına gelen polis adayları, meslek yeminlerini edip kep attı. Törenin ardından polis adayları, mutluluklarını birbirlerine ve ailelerine sarılarak kutladı.
Alpaslan DEMİR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.