""

Prof. Dr. Böyükata, genç akademisyenlerin ‘Proje Danışmanlığı’ndaki rolünü anlattı « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 01:11

Prof. Dr. Böyükata, genç akademisyenlerin ‘Proje Danışmanlığı’ndaki rolünü anlattı

Bartın Üniversitesi Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Genç Akademisyenlere yönelik TÜBİTAK-2209 Programları için Danışmanlık Üzerine Söyleşi” konulu çevrimiçi seminerde Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata yol gösterici bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Böyükata, genç akademisyenlerin ‘Proje Danışmanlığı’ndaki rolünü anlattı
Son Güncelleme :

25 Nisan 2024 - 17:52

Zoom platformu üzerinden 24 Nisan 2024 günü Bartın Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Görevlisi Aslı Saldamlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Okul Müdürü Doç. Dr. Elif Karahan ve araştırmacılar ile öğrencilerin de yer aldığı 55 civarında akademisyen katıldı.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata yaptığı konuşmada; günümüz dünyasında hem üniversite öğreniminde hem de iş hayatında takım çalışmalarına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve projelerin de buna zemin sunduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Böyükata, öğrencilerin hayallerinden ve ilgi alanlarından hareketle özgün ve orijinal fikir üretmenin önemine değindi, zihinsel bir ürün olarak yenilikçi fikirler üretmenin yolarına ve fikirleri yazılı hale getirmek gerektiğine yönelik bilgiler verdi.
Bilimin önemini acı tecrübelerle öğrendiğimize, bilimi tabana indirmek ve topluma yaymak gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Böyükata, projelerinde danışmanlık yaparken öğrencilerin yapmaları gereken işleri gerçekten öğrencilerin yapmasını sağlamak gerektiğini ve öğrencileri proje döngüsü içerisinde bütün aşamalara dâhil etmek gerektiğini özenle ortaya koydu.
Katılımcıların sorularını da cevaplandırdığı buluşmada Prof. Dr. Böyükata, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un proje kültürünü üniversite içerisinde yaygınlaştırmada ve yerleşik bir kültür haline getirmede ne denli özenli ve gayretli olduğu yönünde değerlendirmede de bulundu.
İlgiyle izleyen katılımcılar, ilham verici bir söyleşi olduğunu; öğrencileri geleceğe daha nitelikli hazırlamada onlar için daha neler katabilecekleri, ne yönde emek harcayacakları, gayretlerini artırmada ve daha özverili olmada düşündürücü bir konuşma olduğu şeklinde değerlendirmelerde bulunarak kendilerine zaman ayırıp tecrübe ve bilgilerini paylaştığı için Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür ettiler.
Ayrıca toplantının moderatörü Öğretim Görevlisi Aslı Saldamlı söyleşinin güzel bir eğitim semineri olduğunu belirterek; “En önemlisi ilham verici ve yol göstericiydi. Hocamız, bir vazife gibi değil de gerçek bir hocanın yapması gerektiği gibi tutkulu ve azimli çalışmamız gerektiğini çok zarif ifade etti.” ifadelerini kullandı.
Batın Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Elif Karahan ise, “Bu etkinliğin yüksekokulumuzun genç ve dinamik akademik kadrosu ile öğrencilerin daha yakın etkileşimlerinin bir sonucu olarak TÜBİTAK öğrenci projelerine anlamlı katkılar sunacağı açıktır. Meslek Yüksekokullarında iki yıl gibi kısa bir eğitim sürecinde dahi öğrencilerimizde proje kültürünün bir yaşam felsefesi haline gelmesi ve yaygınlaşmasına yönelik çabamız üst düzeyde olacaktır. Bu bağlamda eşsiz katkıları için Prof. Dr. Mustafa Böyükata Hocamız’a teşekkürü bir borç biliriz.” şeklinde konuştu.
Etkinlik moderatörü Aslı Saldamlı ve Doç. Dr. Elif Karahan hem kendileri hem de Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun adına katılımcılara ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkürlerini yinelerken, kendisini okullarında da görmek istediklerini ifade ettiler. / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.