""

Prof. Şen: Ceviz yetiştiriciliğinde mutlaka aşılı fidan kullanılmalı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:27

Prof. Şen: Ceviz yetiştiriciliğinde mutlaka aşılı fidan kullanılmalı

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen modern ceviz denilince akla aşılı ceviz gelmesi gerektiğini belirterek, besin değeri yüksek modern ceviz yetiştiriciliğinde mutlaka aşılı fidan kullanılmasının daha uygun olacağını söyledi.

Prof. Şen: Ceviz yetiştiriciliğinde  mutlaka aşılı fidan kullanılmalı
Son Güncelleme :

24 Kasım 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesinde“Ceviz Yetiştiriciliği ve Besin Değeri” konulu konferans düzenlendi.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü ve Kastamonu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından verilen konferansa, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol İpek, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaeddin Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yaşar Karadağ, Fakülte Dekanları,öğretim üyeleri, öğrenci ve ceviz yetiştiricileri katıldı. Programın açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ yaptı. Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’in üniversiteye teşrif etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadağ; Cevizin babası olarak bilinen ve ceviz denilince Türkiye’ de ilk akla gelecek Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, olduğunu ifade etti.Kastamonu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’de yaptığı konuşmada, modern ceviz denilince akla aşılı ceviz gelmesi gerektiğine dikkat çekti.
Modern ceviz yetiştiriciliğinde önemli olan bir bölgenin genel iklim ve toprak karakteri değil bahçenin kurulduğu yerin özel iklim ve toprak karakteri olduğunu belirten Prof. Dr. Şen, ceviz üreticilerinin genellikle fidan seçimi, fidan dikimi, budama ve zararlılarla mücadele aşamasında hatalar yaptıklarını söyledi.
Cevizin besin değeri olarak oldukça zengin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şen, ceviz giren eve huzur girer diyerek cevizi sofralardan eksik etmeyin mesajı verdi.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ceviz üreticilerinin sorularını yanıtlamasının ardından program son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.