""

PROJE YÖNÜNDEN İYİ BİR YIL GEÇİRDİK « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:41

PROJE YÖNÜNDEN İYİ BİR YIL GEÇİRDİK

PROJE YÖNÜNDEN İYİ BİR YIL GEÇİRDİK
Son Güncelleme :

04 Ocak 2017 - 7:00


2016 yılı akıllarda terör olaylarının zirve yaptığı bir yıl olarak kayıtlara geçti.

Dolayısıyla Askerimiz, Polisimiz, sınır güvenliğimizi koruyan vatan evlatlarımızı en çok bu yıl içinde şehit verdik.

Bölücü terör örgütü PKK başta olmak üzere bir süre öncesine kadar dini inançlarımızı kullanarak, devletimizi ele geçirmenin hesaplarını yapan FETÖ terör örgütü mensupları ellerindeki imkanları seferber ederek adeta köpek gibi insanlarımızın üzerine saldırdı.

Suriye’de uzunca bir zamandır yaşanan iç savaş nihayetinde sınırlarımızı aşarak, ülkemize sıçramasıyla doğu ve güneydoğu bölgelerimizde adeta bir savaş yaşandı.

Bu savaş ilk gün etkisinde olmasa da halen devam ediyor. Türkiye bir taraftan FETÖ terör örgütü mensuplarına karşı içerde mücadele verirken, bir taraftan da sınırlarımız içinde ve dışında yaşanan olayları bertaraf etmek için mücadele veriyor.

Fırat kalkanı harekâtı kapsamında operasyonlar halen hız kesmeden devam ederken, oluşturulan güvenli bölgelerin büyüklüğü her geçen gün artmaya devam ediyor.

2016 yılına bu değerlendirmeler kapsamında baktığımızda durum elbette hiç içaçıcı görünmemektedir. Fakat hayata geçen proje ve yatırım yönünden bakıldığında ise iyi bir yıl olduğu söyleyebilirim.

Çünkü geçtiğimiz yıl Türkiye’de dev projeler hayata geçirildi. Yatırım büyüklüğü ve teknoloji dolayısıyla birçok ilki bünyesinde barındıran projelerle dünya çapında büyük ses getirildi.

Türkiye 2016 yılında yaşanan tüm olumsuz gelişmelere karşın ekonomisini geliştirdi ve birçok dev projeye imza attı. Bu konuda ciddi şekilde derlenen bilgilerden sadece bir örnek vereceğim.

Şöyle ki; Ajans Press, geçtiğimiz yıl gerçekleşen projelerin medya karnesini çıkardı. Ajans Press’in medya verilerine göre en çok konuşulan projeler şu şekilde oldu;

59 metre genişliğiyle dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yılın en çok konuşulan projesi oldu.

Boğazın üçüncü incisi hakkında geçtiğimiz yıl 4 bin 844 haber yapıldığı tespit edildi.

Zaman tasarrufu açısından örnek gösterilen projeler arasında yer alan Osmangazi Köprüsü 30 Haziran’da açıldı.

Körfez geçişini 4 dakikaya düşüren Osmangazi Köprüsü, 2016 boyunca 2 bin 8732 habere konu olarak en çok konuşulan ikinci proje oldu.

Ajans Press’in verilerine göre medyanın en çok konuşulan üçüncü projesi ise Avrasya Tüneli oldu. Avrasya Tüneli hakkında yıl boyunca bin 927 haber yapıldı.

Teknoloji alanında en çok konuşulan yatırım ise 4.5G oldu. 4.5G teknolojisi 7 bin 136 haberle konuşuldu.

2016 yılında gerçekleşen diğer önemli projeler arasında ise İç Anadolu’yu Batı Karadeniz’e bağlayan Ilgaz Tüneli ve uzaya fırlatılan Göktürk-1 uydusu yer aldı.

Bu projelere bir ilave de Yozgat için yapmadan sözü tamamlamak olmaz, dolayısıyla yakın zamanda hizmete girmesi beklenen Yozgat Şehir Hastanesini bu anlamda unutmamak gerekir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.