""

Psikatri Uzmanı Işık: Her 68 çocuktan birine Otizm tanısı konmaktadır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:15

Psikatri Uzmanı Işık: Her 68 çocuktan birine Otizm tanısı konmaktadır

YozgatŞehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Ümit Işık, Otizmin bebeklik döneminden itibaren ortaya çıkan, çocuğun çevresiyle iletişim ve etkileşim kurmasını engelleyen, tekrarlayıcı, basmakalıp davranışlar göstermesine yol açan bir bozukluk olduğunu belirterek, günümüzde her 68 çocuktan birine otizm tanısının konduğunu söyledi.

Psikatri Uzmanı Işık: Her 68 çocuktan  birine Otizm tanısı konmaktadır
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 7:00

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Ümit Işık, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezinde, Yozgat Belediyesi 2. Dönem Gençlik ve 3. Dönem Çocuk Meclisi ile bir araya gelerek Otizmi anlattı.
Nisan ayının Otizm Farkındalık ayı olduğunu ve 6 Nisan Perşembe günü Otizm farkındalık yürüyüşü yapacaklarını belirten Işık şunları söyledi: “Otizm bebeklik döneminden itibaren ortaya çıkan, çocuğun çevresiyle iletişim ve etkileşim kurmasını engelleyen, tekrarlayıcı, basmakalıp davranışlar göstermesine yol açan bir bozukluktur. Günümüzde ise her 68 çocuktan biri otizm tanısı almaktadır.Otizm tanısı alan çocukların önemli bir kısmında belirtilerin 13-14 aylık iken görülmeye başladığı bilinmektedir. Ancak en sık başvuru yaşı 2-3 yaştır.”
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca ise yaptığı açıklamada; Otizmin tedavisindeki en etkin yöntemin erken tanı olduğunu söyledi. Dr. Kurca, “Erken tanıyı sağlayabilmek için de otizmin farkındalığını arttırmamız gerekmektedir. Bu bağlamda otizmin farkındalığı için nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.6 Nisan Perşembe Günü, Genel Sekreterlik binamız önünden Cumhuriyet Meydanına kadar Otizm Farkındalık Yürüyüşü yaparak, gökyüzüne balon bırakıp, onların yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını vurgulamak istiyoruz. Tüm çalışanlarımızı ve halkımızı bu duyarlı günde yürüyüşe davet ediyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.