""

Psikolojik destek eğitimleri başlandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 19:29

Psikolojik destek eğitimleri başlandı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat’a gelen depremzedelere yönelik psikolojik destek eğitimlerine başlanıldı.

Psikolojik destek eğitimleri başlandı
Son Güncelleme :

17 Şubat 2023 - 16:52

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketi neticesinde mağdur olan ve Yozgat’a gelen depremzede öğrencilere yönelik 78 kişilik gönüllü Birim Amirleri ve Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlardan oluşan Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale ekipleri tarafından Psikolojik ilk yardım olmak üzere; Deprem ve Kayıp-Yas Psikoeğitim Programları, Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğretmen Psikoeğitim Programı ve Çalışana Destek-Afet-Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti konularında eğitimler verildiği bildirildi. Aynı zamanda deprem konusunda toplum bilinci oluşturmak amacıyla bu eğitimler çevrimiçi il geneli rehber öğretmenlere ve diğer branş öğretmenleri ile velilere yönelik eğitimlerde verildiği kaydedildi. Cemil Mermertaş

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.