""

Ramazan ayında gıda denetimlerine yoğunlaşılacak « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 04:44

Ramazan ayında gıda denetimlerine yoğunlaşılacak

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan gıda üretimi ve tüketiminin getireceği risklere dikkat çeken Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Ramazan ayında gıda denetimlerine yoğunlaşılacak
Son Güncelleme :

03 Haziran 2017 - 7:00

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Ramazan ayının başlaması ile birlikte rutin denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini, tüketici sağlığının korunması için özellikle tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimlerin sıklaştırılacağını söyledi.
Özdemir, “ Bu kapsamda ekmek ve pide, unlu mamüller, pasta ve tatlı üretimi yapan firmalar ile lokanta denetimlerine ağırlık veriyoruz. Ayrıca gıda satışı yapan yerlere de gerekli uyarılar yapılarak gerekirse yasal işlem uygulanacağını belirtiyoruz. Güvenilir gıda arzının sağlanması kurum olarak kendi sorumluluğumuzda bu konuda asla taviz verilmeyecek. Özellikle dükkanların önünde ve açıkta uygun olmayan koşullarda gıda satışının önüne geçilmesi gerekir. Gıdalarda etiket bulundurulması ve son tüketim tarihine titizlik gösterilmesi son derece önemlidir. Vatandaşlarımızdan da bu konularda hassasiyet göstererek uygun olmayan gıdaları satın almamalarını ve karşılaştıkları sorunları ivedilikle Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmelerini istiyoruz.”dedi.
Özdemir, şöyle devam etti: “Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi; 5996 Sayılı Kanun ve İlgili Yönetmeliklerin Yozgat İl genelinde uygulanması, ilimizde faaliyet gösteren gıda ve yem işletmelerinin, teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak faaliyet göstermeleri, gıdanın güvenilir bir şekilde tüketiciye arz edilmesi, tüketici sağlığının korunması ile sektörde haksız rekabetin önüne geçilmesi için çalışmalarını ve denetimlerini her geçen yıl hızlandırarak devam ettirmektedir.
Söz konusu denetim ve kontroller sırasında gıdaların güvenilirliğinin ve mevzuata uygunluğunun kontrolü amacıyla numuneler alınmaktadır. 2017 Yılı içinde Yıllık Numune Alma Planı ve şikâyetler üzerine 28 gıda numunesi alınmış, bu numunelerden 4 tanesi mevzuata aykırı bulunmuş ve bu firmalara gereken yasal işlemler uygulanmıştır. 2017 yılının ilk 5 ayında gıda işletmelerine yönelik yaklaşık 700 denetim gerçekleştirilmiştir.
Önümüzdeki dönemde de gıda denetimlerine özverili bir şekilde devam edilecektir” Bayram öncesinde ise denetimlerin özellikle unlu mamuller ve tatlı üretimi yapan işletmeler ile bayram şekeri satışı yapılan firmalar üzerinde yoğunlaşacağını belirten Ziyaattin Özdemir, “Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıdanın arzı konusunda hassasiyetimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımızın ramazan ayının ve bayramının huzurlu geçmesi için üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.