""

Ramazan Bayramı öncesi denetimler artırılıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:10

Ramazan Bayramı öncesi denetimler artırılıyor

Ramazan Bayramı öncesinde tüketicilerin mağduriyet yaşamaması adına, Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri yoğun bir şekilde denetimlerini artırdı.

Ramazan Bayramı öncesi denetimler artırılıyor
Son Güncelleme :

07 Nisan 2024 - 15:20

Gramaj kontrolünden, raf-kasa fiyatlarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen denetimler, haksız fiyat artışlarına, stokçuluk ve ürünlerin uygun olmayan koşullarda satılmasına karşı mücadeleyi sürdürüyor.
Denetimler kapsamında, ürünlerin gramajı titizlikle kontrol edilirken, raf ve kasa fiyatlarının da tüketicilere uygun olup olmadığı inceleniyor. Fahiş fiyat artışlarına karşı sıkı önlemler alınırken, stokçuluk ve ürünlerin doğru üretim yerlerinden geldiğine dair bilgilere de büyük önem veriliyor. Ürünlerin satış fiyatlarıyla birlikte özellikleri, markaları ve üretim yerleri de denetimlerin odak noktasını oluşturuyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, denetimlerin Ramazan Bayramı süresince aralıksız olarak devam edeceği belirtildi. Tüketicilerin güvenli ve adil ticaret ortamında alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu denetimlerin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, haksız fiyat artışlarına karşı herhangi bir ihbarın değerlendirileceği ve gerekli önlemlerin alınacağı da ifade edildi. Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, tüketicilerin haklarını korumak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ve denetimlerin etkin bir şekilde sürdürüleceğini vurguladılar./ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.