Bazı zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu (ESK) ile anlaşarak 399 TL’den et satması ise yerli üreticilerin tepkisini çekiyor.
Ramazan ayında yapılan fiyat sabitlemesi, kasaplar için sürpriz bir gelişme olmuşken, şimdi ise karkas et fiyatlarındaki artış, sektörün geleceğini tehdit eder hale geldi. Besiciler, et fiyatlarındaki artışı göz önünde bulundurarak hayvanlarını kesime göndermeme kararı alırken, bu durum piyasada arz sıkıntısına yol açtı. Besiciler, sosyal medya üzerinden fiyat artışına yönelik tepkilerini dile getirmeye başladılar.
İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, besicilerin, fiyat artışı beklentisiyle hayvanlarını kesime göndermediğini ve bunun piyasa arzında sıkıntılara yol açtığını belirtti. Tüfekçi, karkas et fiyatlarının bazı bölgelerde 15 TL artırıldığını ve 13 Şubat itibarıyla kasapların bu yeni fiyatları uygulamaya başlayacaklarını ifade etti./Haber Merkezi
Ramazan gelmeden ete zam geldi
Son dönemde et fiyatlarındaki büyük artış, kasaplar ve besiciler için ciddi bir ekonomik zorluk yaratmaya başladı. Özellikle Ramazan ayında fiyat sabitlemesi yapılmışken, karkas etin kilosundaki 15 TL’lik artış, et sektörünü sarsıyor.
