""

Ramazanda yemek çıkarmayan lokantalar tatlıya yöneldi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:34

Ramazanda yemek çıkarmayan lokantalar tatlıya yöneldi

Yozgat’ta Ramazan ayı dolayısıyla yemek çıkarmayan lokantalar, iftar için tatlı satışı yapıyor.

Ramazanda yemek çıkarmayan  lokantalar tatlıya yöneldi
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ta marka olmuş İstanbul Lokantası’nda yıllardır tandır kebabıyla vatandaşların en fazla rağbet ettiği mekanların başında gelirken, ramazan dolasıyla kebap yerine ekmek kadayfına yöneldi.
Yılmaz Keven, Ramazan ayı dolayısıyla bir ay kebaba ara verdiğini belirterek, “Ramazan ayı dolayısıyla bir ay boyunca kebap yapmıyoruz. Bunun yerine iftarda vatandaşlarımızın tercih ettiği ekmek kadayıfı yapıyoruz.” dedi.
Ekmek kadayıfına Ramazan ayında oldukça yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Keven, “Vatandaşlarımızın Ramazan’da en fazla tercih ettiği tatlıların başında ekmek kadayıfı geliyor.
Ramazan nedeniyle bir ay lokantamızı kapatacaktım. Fakat çalışanlarımız kapanmasını istemediler. Bu yüzden ekmek kadayıfı yapıyoruz. Bu sayede de çalışan elemanlarımın bir aylık maaşı ve bayram harçlığı da çıkmış olacak. Günlük ortalama 6-7 tepsi ekmek kadayıfı yapıyoruz. Bunları büyük dilimlere bölerek, büyük porsiyonlar halinde tanesini 9 liradan satıyoruz.” diye konuştu.
Ekmek kadayfının kıvamını tutturmanın önemli olduğunu vurgulayan Keven, “Bir tepsi tatlı için yaklaşık bir buçuk saat emek harcıyoruz. Vatandaşlarımız ramazan ayı için günler öncesinden siparişlerini verdiler. Ramazan ayına yeni girdik Yozgat’ımıza ve islam alemine hayırlar getirsin.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.