""

RASPBERRY Pİ KONFERANS VE ATÖLYE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:39

RASPBERRY Pİ KONFERANS VE ATÖLYE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bozok Üniversitesi Robotik Teknoloji ve Enerji Sistemleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Raspberry Pi (Tek Kartta Bilgisayar) Konferans ve Atölye Çalışması” Mimarlık Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu ve Bilgisayar laboratuarlarında konuyla ilgili akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

RASPBERRY Pİ KONFERANS VE ATÖLYE  ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 7:00

Konferansa Samm Teknoloji A.Ş. Raspberry Pi ürün müdürü Ramazan Subaşı konuşmacı ve eğitmen olarak katıldı. Ramazan Subaşı; “Raspberry kelime anlamıyla ahududu meyvesi anlamındadır, Pi ise python programlama dilini temsilen kısaltmayla bu ürünlerin isimlerinde yerini almıştır. Raspberry Pi Birleşik Krallık’ta Raspberry Pi Vakfı tarafından okullarda bilgisayar bilimini öğretmek amacıyla geliştirilmiş kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bir bilgisayardır.
Televizyonunuza bağlayıp görüntü alabilir, bir klavye bağlayabilirsiniz.
Yetenekli küçük bir bilgisayar diye adlandırdığımız Raspberry Pi ile normal masaüstü bilgisayarlarda yaptığınız işleri örneğin, sözcük işlemciler ve hesap programları (Word, Excel) ile çalışabilir, çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Ayrıca yüksek çözünürlüklü HD videolar oynatabilirsiniz.
Ayrıca tüm dünyada çocukların alıp kullanabileceği, basit programlama yapabilecekleri hatta deneylerinde kullanabileceği uygun fiyatlı bir bilgisayar gibi düşünebilirsiniz.” dedi.
Konferans sonrasında atölye çalışması için bilgisayar sınıfına geçildi. Ramazan Subaşı; “Atölye çalışmasında bir Raspberry Pi kartına monitör, klayve ve mause bağladık. Pyton programlama diline giriş yaparak kartımızı istediğimiz doğrultuda programlamak için gerekli niteliklere sahip olduk. Bir led (ışık yayan diyot) yakarak çıktılarımızı almaya başladık. Sonrasında kamera modülünü kartımıza bağlayarak kameradan resimler çektik, yaratıcı video kayıtlar yaptık. 6 yaşındaki çocuklara programlama mantığını anlatmak için, bu ürün için geliştirilmiş oyunları üniversiteden öğrenci ve akademisyenlerle birlikte oynadık.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.