""

REFERANDUM YAKLAŞTIKÇA… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:28

REFERANDUM YAKLAŞTIKÇA…

REFERANDUM YAKLAŞTIKÇA…
Son Güncelleme :

06 Nisan 2017 - 7:00

Yeni Anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma 10 gün kaldı… Parti liderleri, seçim dönemlerinde olduğu gibi şimdide referandum öncesinde takındıkları tavırlar ve söylemleri ile toplumun da farkında olmadan birbirinden kopmasına, ayrışmalara sebep olduklarının farkında değiller.

Hâlbuki bu Millet, bu eşsiz topraklar için dün birlikte cepheden cepheye birlikte koştu.

– Düşmanı İzmir’de denize döktü.

– Çanakkale’de…

– Duplupınar’da…

– Kore’de…

– Kıbrıs’ta…

Bu Millet değil mi Çanakkale’de 250 bin Şehit veren ecdadın torunu…

16 Nisan’da yapılacak olan referandum da öyle ya da böyle geçecektir. Bu Millet bugüne kadar birlikte nasıl ki yaşamayı başardı.

Kız alıp, oğlan verdiği sanırım unutulmuş olmalı ki; bir referandum uğruna bu Millet birbirinden ayrıştırılmak istenmektedir.

Referandum’da “evet” çıkması durumunda evet’çileri denize dökmek ne büyük haksızlıksa, “hayır” çıkması durumunda, hayırcıları da hainlikle suçlamak büyük haksızlıktır.

Bu ülkeyi güzel kılan sadece bir günde yaşadığımız dört mevsim değildir. Bu ülkenin güzellikleri Türk, Kürt, Çerkez, Laz, bütün ırkların şimdiye kadar birlikte, birlik ve beraberlik içinde yaşanmışlığıdır.

Bütün partiler içinde konuşmacı sıfatıyla söylemlerin sonucunun nere gittiğini bilmeden, ifadelerin anlamlarını unutarak, “hain” demek ya da “denize dökeceğiz” demek kadar saçma, salakça bir şey olamaz.

Benim kişisel kanaatim şudur; Kürt meselesini adil ve demokratik tarzda çözebilecek tek potansiyel sadece AK Parti’ de var. AK Parti bu sorunu kökten çözebilecek güç ve kararlılığa sahiptir. O zamanda Kürtlere düşen görev bu tarihsel misyona destek verip 16 Nisanda Evet demekten başka seçenek yok.

Cumhuriyet Tarihi boyunca hiçbir Hükümet AK Parti gibi Kürtlerin hayatına doğrudan dokunan ve iyileştiren sağlık politikalarının altına imza atmadı. AK Parti, sağlık hizmetlerini Kürtlerin sadece evine götürmedi; yaşlı insanların bakımı için, bakıcıya ödenen maaştan tutun, düzenli olarak evde sağlık kontrolleri ile  halk sağlığını, ”Kürtlerin oturma odasına taşıdı.” Bu görülmemiş bir sağlık reformudur. Evet demek için yeter nedendir.

 

 

  • Referandum öncesi düzenlenen mitingde uzun zaman sonra memleketine gelerek, hemşerilerine hitap etme imkanı bulan usta Siyasetçi!
  • Referandum çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları mekânlarında ziyaret ederek, sorunları dinleyen Vekil!
  • Referandum sonuçlarının Yozgat’ta yüzde 90’ın altında çıkması durumunda kendilerini başarısız sayacaklarını işaret eden Vekil!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.