""

REFERANDUMA YOZGAT’TAN TAM DESTEK « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 08:39

REFERANDUMA YOZGAT’TAN TAM DESTEK

REFERANDUMA YOZGAT’TAN TAM DESTEK
Son Güncelleme :

15 Şubat 2017 - 9:38

Bir zamanlar Yozgat Milliyetçi Hareket Partisinin vazgeçilmez kalesiydi. Yozgat halkı önüne ne zaman seçim sandığı gelse hiç kuşkusuz tercihini MHP’den yana kullanır, sandıktan büyük çoğunlukla bu parti çıkardı.

Bu durum uzun yıllar böyle devam etti. Hatta 1991 yılında Refah Partisi ile ittifak yapan MHP’nin tek Milletvekili adayı merhum Alpaslan Türkeş, Meclise Yozgat’ı temsilen giden Milletvekilimiz oldu.

Bilindiği üzere 1999 seçimlerde 6 Milletvekilinin 3 tanesi MHP’den seçildi. Bu seçimde Ahmet Erol Ersoy, Şuayip Üşenmez ve Mesut Türker Yozgat’ı TBMM’de temsil etti. Hasılı Yozgat’ın MHP’ye olan siyasi desteği 2002 yılına kadar eksilmeden her dönem artarak devam etti.

Bu tarihte Türk siyasi tarihine adım atan Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat seçmenin de gönlünü kazandı. Yozgat halkı MHP’den desteğini azalttı.

İlk seçimde MHP’nin gönlünü alan vatandaş bir Milletvekili verdi. Sonra bütün desteği çekerek, AK Partiye tam destek verdi.

2002 yılından bu yana Yozgat’ın siyaset sahnesindeki tek hakimi Ak Parti oldu. Kısa bir girizgâhtan sonra asıl konumuza gelecek olursak önümüzde bir Referandum seçimi yapılacak. Vatandaş bu referandumda “evet” derse 90 yıllık parlamenter sistem sona ermiş olacak.

Sandıktan “hayır” çıkarsa herhangi bir değişiklik olmadan süreç yeni bir düzenleme gündeme gelene kadar devam edecek gibi görünüyor.

Fakat referandum öncesi “evet” , “hayır” kampanyasına Yozgat yine sessiz kalmayarak, deyim yerindeyse dört elle sahip çıktı.

Anket sonuçlarına göre “evet” tercihinin Yozgat’ta çoğunlukta çıkması beklenirken, referandum birincisi olmaya talip Yozgat’ta tasavvuf musiki eşliğinde hazırlanan bir sıngle tam destek verilecek.

Bu sıngle çok önemli bir özelliği işin içinde sanatçı ruhu ağır basan bir Yozgat Milletvekilinin yer almış olmasıdır.

Zira Cumhurbaşkanlığı sistemi referandum tarihinin 16 Nisan olarak açıklanmasının ardından sürece destek vermek için yola çıkan Yozgat milletvekili ve tasavvuf musikisi sanatçısı ilahi klibinde bir araya geldi. ‘Hak bir gönül verdi’ ilahiye şiirle katkıda bulunan milletvekili ‘ Evet’ çağrısını ilahi ile tüm Türkiye’ye şimdiden duyurdu.

AK Parti’nin ‘Tabii ki Evet’ isimli referandum şarkısının ardından sürece destek vermek için milletvekili, AK Parti AR-GE Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Yozgatlı Tasavvuf musikisi sanatçısı Recep Kunduz ‘Hak bir gönül verdi’ eserin singleni hazırlanması ve klip çekimlerinde rol alıp eserin bölümlerini seslendirdi.

Bu çalışma Referandum sürecinde ‘Evet’ çağrısını gönüllerde buluşturmakla kalmayıp aynı zamanda Yozgat’ında tanıtımına katkı sunacaktır. Çünkü bu çalışmanın bütün çekimleri Yozgat’ta yapıldı. Yozgat Çamlığı, Saray köyündeki nostaljik Atatürk Yolu, Büyük Sinema Salonu gibi alanlar kullanıldı.

AK Parti 23’üncü dönem Yozgat Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, “Ülkemiz 16 Nisan’da başkanlık için referandum sürecini yaşayacak. Tabii ki Evet isimli referandum şarkımız kamuoyu ile paylaşıldı. Tabi bu süreç çok önemli ülkemiz, milletimiz ve tüm mazlumlar için. Biz de Yozgatlı sanatçımız Recep Kunduz Beyle bu sürece nasıl bir katkıda bulunuruz diye düşünürken kendisinden çok güzel bir teklif geldi. Önce bu sürece uygun bir ilahi seçti kendisi, ben de çok beğendim o ilahiyi. Çünkü yaptığınız her şey Allah rızası için yapılmışsa bunu yapabilecek bir gönle sahip olmak lazım. Dolayısıyla ‘Hak bir gönül verdi’ ilahisini birlikte seslendirdik. Kendisi ilahi bende şiir okuyarak katkıda bulundum. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu çalışmayı biz öncelikle Allah rızası için, vatanı, milleti, bayrağı için bu topraklara canını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize ithaf ediyoruz. Tabi ki bu ülkenin mazlumların kaderi için büyük olması, güçlü olması, ileri medeniyetler seviyesinde olması için canla, başla çalışan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyefendi olmak üzere tüm devlet büyüklerimize ithaf ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu süreç içerisinde bu kampanya döneminde 81 ilde yapılacak programlarda eğer arzu edilirse, davet ederlerse bizzat gidip katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.