""

“Reis Bey” beğeni topladı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:13

“Reis Bey” beğeni topladı

Yozgat Valiliği tarafından oluşturulan Necip Fazıl Yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in eseri olan “Reis Bey” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

“Reis Bey” beğeni topladı
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans Salonunda gerçekleşen tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Gösterim sonrası salona hitap eden Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta bir şeylerin farkında olmanın zamanın geldiğini söyledi.
Özellikle eğitimde kaliteyi artırma adına her yıl bir fikir adamı yılı olarak kutlayacaklarını belirten Vali Yurtnaç, “Yılını kutladığımız fikir adamın hayatını, fikirlerini, şiirlerini işleyeceğiz. Dolayısıyla tarihinin, geçmişinin farkında olan bir nesil yetiştireceğiz. Bununla beraber eğitimde ki kaliteyi artıracağız. Çocuklarımız güzel okulları kazanıp güzel yerlere gelerek kimliğini, kişiliğini, tarihini bilmeyen bir birey olmayacak. Bizim başlattığımız bu çalışma birbirini tamamlayan bir çalışma olacak. Dolayısıyla hem okullarında, hem iş hayatlarında başarılı olacaklar hem de tarih şuuru ile millet şuuru ile bu millete hizmet edecekler. İşte o zaman atalarına, ceddine layık bir evlat haline gelecekler” dedi.
Bu neslin yetişmesi için idare, öğretmen ve ailenin birlikte hareket edip çalışması gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Vurdumduymaz, nemelazımcı bir idare istemiyoruz. Böyle bir nesil yetiştirmek bizim amacımız ve bu amaca hep birlikte ulaşacağız. Ortaokullarımızda, liselerimizde bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Bu güzel tiyatro oyununu sahneleyen gençlerimizi tebrik ediyorum. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Öğretmen ve velilerimizi de ayrıca takdir ediyorum. Eğer biz bu yılı Necip Fazıl yılı olarak ilan etmeseydik, bu tür güzel organizasyonlar yapmasaydık belki de bu gençlerimiz ve buraya bu oyunu izlemeye gelmeyenler farlı şeylerle uğraşacaklardı. Yaklaşık 4 aydır bu işlerle uğraşıyoruz ve gençlerimizin kültürel hayatlarına bir katkı sağlamış oluyoruz. Sadece üstat değil, önümüzde ki yıllarda farklı firik adamlarının yılını ilan edeceğiz” diye konuştu.
Amaçlarının bu şehirde hem eğitimin kalitesini artırmak hem de fikir hayatını yükseltmek olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Eğer biz bunu yaparsak bugün yaptığımız yollar, binalar, güzel okullar, köprülerin yanına ruhumuzu da koymuş olacağız. İşte bizim ruhumuz da buralardadır. Bu tür çalışma yapan herkesi destekleyeceğiz. Her zaman onların yanında olacağız. Kültürel hayatımızın zenginleşmesi için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.