""

Rektör Karacabey’den “HZ Peygamber ve Güven Toplumu” Konferansı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:49

Rektör Karacabey’den “HZ Peygamber ve Güven Toplumu” Konferansı

Yozgat Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediği etkinlikte, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey tarafından “HZ Peygamber ve Güven Toplumu” Konferansı verildi.

Rektör Karacabey’den “HZ Peygamber  ve Güven Toplumu” Konferansı
Son Güncelleme :

18 Nisan 2017 - 9:40

İslam dünyasında HZ. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla yapılmakta olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Yozgat’ta da başladı.
Etkinliğe Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezek, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Yozgat Müftüsü Salih Sezek yaptı. Sezek, bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yoğun bir programla kutlanacağını belirterek “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasını vatandaşlarımıza anlatmaya çalışacağız.” dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Rektör Salih Karacabey,“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi. Karacabey, “Hz. Muhammed’in hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli olduğunu söyledi. Allah Resûlü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere gösterdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), kendi kişisel kimliği ve hayatında güven insanı olduğu gibi Medîne İslam toplumunu da güven temelinde kurmuştur.
Arkadaşları (Ashab) da güvenilir insan ve toplum olma konusunda O’nu model almışlardır.” dedi. Peygamber Efendimiz için pek çok naat yazıldığını ama hiç biri Allah’ın bize onu tanıttığı gibi tanıtmadığını ve tanıtamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Salih Karacabey, “ İslam dünyasının yaşadığı problemin temelinde peygamber çizgisinden uzaklaşmak yatmaktadır. Din anlatılırken, onun yolu tam anlatılmıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Peygamber Efendimizin örnek hayatını konu ediniyor. Bu noktada bu yılki güven toplumu konusu çok önemlidir. Veladetiyle insanlığa kurtuluş müjdesi getiren, insanı ve insani değerleri yükselten, ahlaki erdemleri yaşayarak öğreten sevgili peygamberimizin en başta gelen vasıflarından biri güvenilir olmasıdır. O, kendisine inanan inanmayan herkesin itimat ettiği, en değerli eşyalarını emanet ettiği ve kendisinden asla bir zarar beklemediği Muhammedü’l-Emin’dir. Bir kere bile yalan söylememiş, edinilenleri korumak, verdiği sözü yerine getirmeme gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır. Onun örnek hayatını yaşamayı hayatımızda idrak etmeyi rabbim herkese nasip etsin. Bu duygularla Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.