""

Roma Hamamı için kamulaştırma çalışmalarına hız verildi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:11

Roma Hamamı için kamulaştırma çalışmalarına hız verildi

Sarıkaya’da Tarihi Roma Hamamını gün yüzüne çıkarmak, turizme ve Yozgat’ın tanıtımına kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların genişletilmesi için kamulaştırma çalışmalarına hız verildi.

Roma Hamamı için  kamulaştırma  çalışmalarına hız verildi
Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, ilçede esnaf ve vatandaşlarla istişare toplantısı yaptı.
KAMU MENFAATLERİ GÖZETİLECEK
Toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Roma Hamamı ile ilgili gün yüzüne çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken de halkın zararının olmaması ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket edildiğini söyledi.
Roma Hamamı’nın tanıtım potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Ben buradaki potansiyeli gördükten sonra bırakın Sarıkaya’yı Yozgat’ın tanıtımını Roma Hamamı üzerinden yapmayı planladık. Tanıtım çerçevesinde de her türlü adımı atıyoruz. Roma Hamamını UNESCO Dünya Kültürel Miras listesine dahil ettirmek için girişimlerde bulunduk. Bu listeye dahil olmak bizim için önemli bir kazanım olacak. Onunla ilgili çalışmalara başladık. Kültürel miras listesine girmek için de başvurumuzu yaptık” dedi.
ROMA HAMAMI
BİZİM İÇİN BÜYÜK
BİR HAZİNE
Roma Hamamının çevresinin birinci derece sit alanı olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Önceki yıllarda bu iş yerleri Roma hamamı üzerine ve etrafına yapılmış ve bunların her biri zaman içerisinde kamulaştırılacak. Burası bizim için büyük bir hazine. Yabancıların da buraya çok önem vereceğini düşünüyorum. Biz tarihi bölgelerimizi içeren bir güzergah oluşturacağız. O güzergahtan gelen turistlerin Sarıkaya’da konaklamalarını sağlayacağız.
Bunu da, buraya 5 yıldızlı, yüksek standartlı güzel bir otel yaparak sağlayacağız. O otelin yapılması demek buraya 200-250 yatağın gelmesi demek. Toplantı salonları ile üniversitenin yapacağı fizik tedavi birimiyle birlikte kaplıca ve termali de burada gündeme getireceğiz. 2 bin yıllık bir tarih karşısında da turistler konaklayıp gidecekler” diye konuştu.
VATANDAŞLARIMIZI SIKINTIYA
SOKMAYACAĞIZ
Halkın menfaatlerini ön planda tutacaklarını kaydeden Vali Yurtnaç, “Bu çalışmaları yaparken de bölge halkını hem kısa vadede hem orta vadede hem de uzun vadede sıkıntıya sokmamak gerekir. Bu bölgede işyerleri için kamulaştırma yasası çerçevesinde işlemlere başlandı. Biz buranın bir mastır planını da yaptıracağız. Bu yapacaklarımızın her birini bir plan dahilinde yapacağız. Kendimize belirleyeceğimiz yol haritası ile birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Öncelikle kamulaştırmayı bitireceğiz ve kamulaştırma bittikten sonra diğer adımları atacağız” ifadelerini kullandı.
Vali Yurtnaç, Roma Hamamı’nın sadece Sarıkaya ve Yozgat’ın tanıtımı açısından değil, ülkemizin yurt dışına tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.