""

Sağlam: Göz sağlığına gereken önemi vermeliyiz « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:34

Sağlam: Göz sağlığına gereken önemi vermeliyiz

Yozgat Devlet HastanesiGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Sağlam, Göz sağlığına gereken önem verilmesi gerektiğini belirterek, küçük uygulamalarla bu tedbirlerin alınabileceğini belirtti.

Sağlam: Göz sağlığına  gereken önemi vermeliyiz
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Sağlam, yaptığı açıklamada göz sağlığının önemine dikkat çekti. Dr. Sağlam şunları kaydetti: “Ne güzel bir deyim “gözü gibi sakınmak”. İnsan neyi gözü gibi sakınır? En değer verdiği şeyleri değil mi? Evladını mesela. Peki ya gözünü gerektiği gibi sakınmıyorsa insan? İşte o zaman ortada bir sorun var demektir. Gözünü gerektiği gibi sakınmayan,bir anda gözümüzün görme yeteneğini kaybedebileceği ve hep öyle kalabileceği bir durumları göz önünde bulundurmalıyız. Göz travmaları. Yani gözümüze şu çarptı, bu kaçtı, bilmem ne sıçradı durumları. Bu konuyu diğer göz hastalıklarından farklı kılan yönü, sapasağlam bir gözümüz var iken saniyeler içinde hasarlanmış bir gözümüzün olması ve bunun basit bir tedbirle önüne geçilebilmesidir. Peki, neymiş bu tedbir? Çok basit; Piyasada 3-5 TL’ ye satılan iş gözlüğü kullanmak.
Bazı beden gücü gerektiren işlerde çalışan vatandaşların gözünü koruması ve gerekli tedbiri alması gerektiğini vurgulayan Sağlam, şunları söyledi: “Hepimizin evde, bahçede ufak tefek işlerle uğraştığı şeyler oluyor tabii ki. Çekiç, çivi, matkap, şarjlı tornavida, maket bıçağı ile bir şeyler yaparken, odun kırarken, sert bir tel ile uğraşırken gözümüzü kaybedebiliriz. Çok da uzun olmayan Göz Hastalıkları tecrübemde bu saydıklarım ile gözünü kaybeden insanlar gördüm.
Hep başkalarının başına gelecekmiş gibi olan bu durumlar her an hepimizin başına gelebilir. Bir gözünüzü elinizle kapatın ve bu şekilde birkaç dakika bir şeyler yapmaya çalışın.
Ne kadar zor bir hayat değil mi? Bu gibi işlerde çalışan vatandaşlarımız lütfen iş çantasında veya malzemeleri koyduğu yerde birkaç tane iş gözlüğü bulundursun. Önceleri çalışırken bu gözlük biraz sıkıcı gelecektir, konforu azaltıyormuş gibi olacaktır, ancak daha sonra kendisini güvensiz hissedip gözlüksüz çalışmak istemeyecektir.
Gözünü yıllar önce kaybetmiş insanlara da sorduğumuzda hep anlattıklarıma benzer şekilde yaralanmalar olduğunu görüyoruz. Gözümüz ne kadar önemli ve sakınılması gereken bir organımız ki “gözün gibi sakın” demişler.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ömer Gökgül 24 Ocak 2023 / 22:04 Cevapla

Çok değerli şahsiyet iyi bir göz doktoru

Ahmet yavaş 10 Mayıs 2023 / 20:59 Cevapla

Yalniz iyi bir doktor değil, iyi bir dost,arkadaş,güzel insan …