""

SAĞLIK ALANINDA YOZGAT ZİRVEYE ÇIKIYOR « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:24

SAĞLIK ALANINDA YOZGAT ZİRVEYE ÇIKIYOR

SAĞLIK ALANINDA YOZGAT ZİRVEYE ÇIKIYOR
Son Güncelleme :

18 Ocak 2017 - 7:00

Yozgat Şehir hastanesi resmi olmasa da açılarak, hasta kabulüne hafta başı itibariyle başladı. Şimdiden kulp takanlar oldu, şu eksik/bu noksan diyenleri saymıyorum.

Sanki düne kadar Yozgat’ta mükemmel üstü bundan daha iyi bir hastane vardı da şimdi birileri beğenmezlik kılıfı takıyor.

Neyse böyle düşünenlerinde daha işin başında tıpkı Yozgat’a, hastane/mastane yapılmayacak, bu söylem de diğerleri gibi halkı oyalama, oy toplama politikasıdır diyenler gibi yanıldıkları görülecek.

Burada Ak Partiyi savunmayacağım, Ak Partinin o kadar çok savunucu var ki bize bu konuda sıra gelmez ama söz konusu hizmet olunca bize de konuşacak söz düşmektedir.

Hükümet “sağlıkta dönüşüm” çalışması başlattığında “böyle bir şey olmaz” diyenler. Bugün hastane kabulüne başlayan Şehir hastanesi için methiyeler dizmeye başladılar.

Mütevazı olmamıza gerek yok. Yozgat Sağlık alanında aldığı bu hizmeti diğer alanlarda da almayı başından beri hak eden birkaç şehirden birisidir.

Çünkü hiç firesiz başından beri Ak Parti hükümetini gücü nispetinde desteklemiştir. Yozgat, bunun karşılığı olarak elbette sağlıkta olduğu gibi gelişmede, kalkınmada, yatırımda, ekonomik sorunların giderilmesinde, eğitimde ve ulaşım gibi konularda da en iyi hizmeti hak ediyor.

Evvelsi gün yapılan davete icabet ederek, Şehir hastanesini ziyaret ettim. Yetkililerle uzun uzun sohbetimiz oldu. Hastanenin bütünü gezme fırsatım olmadı ama görebildiğim kadarıyla mükemmel bir yatırım olduğu her halinden belli olmaktadır.

Vatandaşa en iyi, en kaliteli ve doğru hizmeti sunabilmek için kapıdan her giren vatandaşı danışma elemanları karşılıyor. Bu gibi durumlar pek alışık olmadığımız düşünülebilir ama iyi ve güzel şeylere insan kendini çabuk alıştırır.

Yozgat Şehir hastanesi kamu-özel ortaklığı marifeti ile yapıldı. Devlet, özel müteşebbislerden aldığı hizmeti en iyi şekilde vatandaşa yansıtmaya çalışmaktadır.

Şehir hastanesinden hizmet alacak vatandaşa adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunulacak. 20’ye yakın ameliyathane, tek ve iki kişilik odalar ve çok sayıda yeni hizmet birimleri bulunmaktadır.

Yozgat Şehir hastanesindeki bundan sonraki hedef hizmet kalitesinde mükemmeliyete ulaşmaktadır. Ayrıca yetkililerin hedefi bundan sonra başka şehirlere hasta sevkiyatı olmamasıdır.

Dolayısıyla burada tedavi hizmetleri yine devlet tarafından verilecek ama vatandaşa eskisi gibi, bir tahlil için bugün git yarın gel denmeyecek. Hastanede bugün 17 yeni uzman doktor hizmete başladı. 35 yeni doktor ve 50 yeni hemşire daha hizmet verecek. Ayrıca Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalarda bu hastanenin tecrübesinden faydalanılacak olması da artı bir kazanım olacaktır.

Şehir merkezinde bunlar yaşanırken, ilçelerimizde de yeni yapılan hastaneler tamamlanmak üzere bu hastanelerinde hizmete girmesiyle Yozgat sağlık alanında kavuşmak istediği hizmetlere ulaşmış olacaktır.

  • Yozgat’ı daha iyi tanıtmak, üretilen çeşitli ürünleri satışa sunmak maksadıyla terminale stant kurduran Başkan!
  • Sınavlarda başarılı olan ve bundan sonraki sınavlarda da başarılı olmaları için öğrencileri teşvik eden Kaymakam!
  • Tatil öncesi öğrencileri Kayseri gezisi yaptırarak, öğrencilerin birlikte gezmelerini, stresten uzak kalmalarını sağlayan Eğitim Kurumu!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.