""

Sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:58

Sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

Sağlık çalışanları işitme engelli hastalarla daha iyi iletişim kurabilmeleri için işaret dili öğreniyor.

Sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi
Son Güncelleme :

20 Kasım 2018 - 7:00

Sağlık çalışanları işitme engelli hastalarla daha iyi iletişim kurabilmeleri için işaret dili öğreniyor.
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile “İşaret dili eğitimi” konusunda protokol imzaladı.Protokole göre, MEB tarafından görevlendirilen halk eğitim merkezlerindeki işaret dili eğitimi veren öğretmenler sağlık çalışanlarına işaret dili öğretecek. İlk dersler Yozgat Şehir Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğünde başladı. Diğer hastanelerde de eğitime yakın zamanda başlanacağı belirtildi.
Katılımcılar, öğretmenlerini can kulağıyla dinleyip yapılan her hareketin birebir aynısını yapmaya çalışıyor.
Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okuluİşaret Dili Eğitmeni Meryem Aksu yaptığı açıklamada; ülke genelinde işaret dilinin bilinmesi işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti. Aksu ayrıca, Yozgat’ta da işaret dili eğitimine yoğun talep olduğunu da söyledi.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber olan çalışmamızda işaret diline sağlık çalışanlarımızyoğun ilgi gösteriyor. Sağlık çalışanlarımız, işitme engelli olan vatandaşlarımıza yardım etmek istiyorlar, işaretleri öğrenebilmek için çaba harcıyor. Bu işaret dilini öğrenerek hem gelenlere yardımcı olmak istiyorlar hem de kendileri günlük hayatta kullanmak istiyorlar” .
Hastane çalışanları, hastaların teşhis ve tedavilerine yardımcı olacakları için de ayrıca mutluluk duyuyor.
120 saatlik eğitim sonunda, işaret dilini öğrenenlere sertifika verilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.